Jandarm călărăşean, în misiune în Afganistan

Please enter banners and links.

Plutonierul Cătălin BARBU face parte din Detaşamentul de Jandarmi care va executa în următoarele şase luni misiuni de instruire a Poliţiei Naţionale Afgane.
Printre cei 76 de jandarmi selecţionaţi să execute misiunea de instruire NATO Training Mission-Afganistan (NTMA) se află şi un militar călărăşean din cadrul Detaşamentului mobil.
Principalele misiuni ale jandarmilor români din Afganistan vor consta în pregătirea poliţiştilor sau viitorilor poliţişti afgani în ceea ce priveşte modul de acţiune pentru prevenirea sau aplanarea conflictelor, predarea legislaţiei ce stă la baza desfăşurării misiunilor de ordine publică şi instruirea asupra modului de folosire a armamentului din dotare.
Jandarmii care alcătuiesc contingentul provin din toate unităţile Jandarmeriei Române şi au fost selecţionaţi în urma promovării tuturor testelor la care au fost supuşi (cunoştinţe de specialitate, verificarea medicală – pentru a certifica faptul că sunt apt fizic şi psihic să îndeplinească misiunea, verificarea fizică, probe de limbă străină – limba engleză, iar un aspect important l-a constituit experienţa acumulată în domeniul ordinii publice).
Jandarmii români vor fi dislocaţi în trei locaţii: Spin Boldak, Wardak şi Costall, unde sunt situate cele trei centre de pregătire ale Poliţiei Afgane.
 


There is no ads to display, Please add some