Scrisoare deschisă către, Ion Iacomi, candidat PNL la funcţia de primar

Please enter banners and links.

Am ales să adresez această scrisoare deschisă lui ION IACOMI ca urmare a minciunilor pe care le împrăştie la adresa mea. Consider că este de datoria mea să îi informez corect pe cetăţenii comunei Dor Mărunt, care trebuie să cunoască adevărul cu privire la această familie, plină de lăcomie, ce vrea să stăpânească peste trei localităţi.  

Îi amintesc lui Ion Iacomi, pentru că îmi dau seama că nu mai are nici ţinere de minte, că în anul 2008 am fost pentru o lună candidatul PD, dar datorită lăcomiei familiei IACOMI, am fost goniţi eu şi consilierii mei de către fosta conducere a PD, excluderea fiind executată sub presiunea fratelui, Iulică Iacomi, care dorea să domine pe lângă oraşul Lehliu Gară şi comuna Dor Mărunt unde a vrut să te pună pe tine primar, dar şi comuna Dragoş Vodă unde propusese la funcţia de primar pe soţia lui, Iacomi Daniela.

Din păcate pentru familia Iacomi nu a ieşit decât ceea ce a vrut populaţia, adică Niţulică Ion, primar la Dor Mărunt.

În concluzie, domnule Ion Iacomi, nu este obiceiul meu de  a pleca de la un partid la altul, acest lucru întâmplându-se datorită lăcomiei familiei Iacomi, care de-a lungul timpului a mai făcut victime, printre cei care i-a ajutat, aşa cum a fost în cazul domnului Magla ( Dumnezeu să-l ierte ), dar şi domnului Tărăcilă, doi dintre mentorii lui Iacomi care au devenit victime ale răutăţii şi lăcomiei lui Iulică Iacomi.

Ion Iacomi, pe lângă faptul că nu prea are ţinere de minte, mai şi minte cu neruşinare şi spun acest lucru din următorul motiv:

– La alegerile prezidenţiale din anul 2009, pe comuna Dor Mărunt, Mircea Geoană a ieşit pe primul loc, urmare a opţiunii electoratului, dar şi a campaniei pe care eu şi consilierii mei am făcut-o;

– Eu şi consilierii locali care au fost, sunt şi vor rămâne alături de mine, nu am trădat şi nu o să trădăm interesele partidului, oricare ar fi acesta, aşa cum ai făcut tu, Ion Iacomi, şi acoliţii tăi, la alegerile parlamentare, când aţi uitat ca reprezentaţi cu neruşinare PD-ul. Cu banii de la candidatul PNL la funcţia de deputat s-au cumpărat voturi pentru PNL, fiind trădat candidatul PD-ului, domnul Iliuţă Vasile.

Altă dovadă că Ion Iacomi minte este cu privire la Proiectul de „ Înfiinţare canalizare şi staţie de epurare a apelor uzate” în comuna Dor Mărunt, motivez acest lucru cu argumentul următor: în anul 2010 s-a licitat şi s-a adjudecat licitaţia pentru acest proiect, iar în luna MARTIE 2011, aşa cum prevede legislaţia, Consiliul Judeţean Călăraşi, reprezentat prin Preşedintele Răducu Filipescu a solicitat în scris către Primăria Dor Mărunt , situaţia proiectelor şi valoarea acestora, situaţie în urma căreia Consiliul Judeţean Călăraşi solicita sumele necesare pentru finanţarea acestui proiect prin HG 577, de la Guvernul României.

Trecând aproape o jumătate de an de când aşteptam un răspuns  la solicitarea mea, în luna noiembrie m-am adresat MDRT. Răspunsul primit a fost că pe solicitarea făcută de Consiliul Judeţean Călăraşi, Primăria Dor Mărunt nu este trecută. Deci eu consider că acest lucru s-a întâmplat cu rea-voinţă, mai ales că am primit un răspuns verbal, printr-un consilier judeţean, care a întrebat despre finanţarea la proiectul meu pe domnul Sorin Vasilescu şi cu stupoare răspunsul a fost următorul: „ Ce, Niţulică mai este la PSD?” Ce răspuns!

Am făcut pasul de a trece la PDL, numai şi numai în interesul localităţii Dor Mărunt şi spre binele cetăţenilor comunei.

Ştie toată lumea că datorită proastei administrări dintre anii 1990-2008, comuna era printre ultimele localităţi care nu avea drumuri pietruite, apă, canalizare, gaze şi alte utilităţi.

Nu am făcut acest pas din interes personal, aşa cum aţi fi făcut voi,  familia Iacomi, să slugăriţi acolo unde găsiţi de ciugulit în interesul vostru personal.

Să-ţi aduc aminte, Ion Iacomi, că ai fost candidatul PD-L şi acum eşti la PNL şi să te întreb de ce? Îţi dau eu răspunsul. Atâta timp cât cineva din conducerea PDL Călăraşi a fost apropiat familiei voastre, ai beneficiat de foarte multe lucrări pentru societăţile tale şi ale familiei Iacomi, chiar şi la Dor Mărunt ai primit lucrare de pietruire pentru care ai încasat câteva miliarde. După schimbarea conducerii PD-L, nemaiavând acea susţinere, ai hotărât să-ţi trădezi încă o dată partidul şi colegii de partid şi ai plecat la PNL, unde bineînţeles ai găsit destule lucrări pentru societăţile tale.

Apropo de investiţii şi proiecte, iar minţi, domnule Ion Iacomi, şi spun asta pentru că:

– Acum, la această dată, în comuna Dor Mărunt există înfiinţată reţea de alimentare cu apă curentă în lungime de 5 km, puţ forat, bazin de colectare a apei potabile şi staţie de tratare şi dozare a apei, ceea ce în anul 2008 nu exista;

– Acum, la această dată, există 18,5 km de conductă care alimentează localitatea cu gaze naturale, ceea ce în anul 2008 nu exista;

– Acum, la această  dată, există în localitatea  noastră cea mai modernă bază sportivă din judeţ, proiect realizat prin OUG 7, ceea ce în anul 2008 nu exista;

– Acum, la această dată, avem în incinta şcolilor înfiinţate 6 parcuri de joacă pentru copii, ceea ce în anul 2008 nu exista;

– Acum, la această dată, nu mai există stradă nepietruită, în anul 2008 existau străzi pietruite în proporţie de 20%, restul de piatră a fost pusă pe Bălţile unor „ prieteni” ai familiei Iacomi la Lupşanu, Frăsinet, Valea Argovei, etc.;

– Acum, la această dată, există un teren de bituum înfiinţat în satul Dîlga Gară, în anul 2008 nu exista;

– Acum, la această dată, există un Cămin Cultural şi un parc în incinta acestuia, modernizat, care în anul 2008 nu exista;

Acestea sunt doar câteva din investiţiile şi proiectele pe care eu, împreună cu Consiliul local, le-am realizat până la această dată.

În sfârşit, pot să spun şi eu, că Ion Iacomi nu minte atunci când spune că era sigur candidatul PNL ( USL) la Dor Mărunt, dar nu ne spune şi de ce! Vă voi explica eu în câteva rânduri.

În luna octombrie, la sediul Primăriei Comunei Dor Mărunt , am avut o întâlnire cu cele două comisii care negociază candidaturile USL la primar, pe de o parte comisia PSD Călăraşi, reprezentată de doamna Oana Niculescu Mizil, domnul Vârtejanu Liviu şi Ion Ştefan, de cealaltă parte, comisia PNL reprezentată de dl Răducu Filipescu, Dan Motreanu şi Liviu Tomoioagă. Atunci când s-a ajuns la alegerea din rândul USL al candidatului de primar, dl Filipescu a hotărât ca acesta să fie Ion Iacomi şi mie mi s-a propus postul de viceprimar, acesta motivând alegerea prin faptul că are nişte promisiuni şi interese făcute  către Ion Iacomi.

Da, domnule Ion Iacomi, proiecte, care unele s-au derulat, altele intră în derulare şi altele sunt în aşteptarea de finanţare care însumează circa 500 de miliarde lei vechi. Sunt proiectele Guvernamentale pe OUG 7, HG. 577, ADR SUD MUNTENIA, din fondurile structurale, şi proiecte cu finanţare locală.

Aşa cum am mai spus, Ion Iacomi minte din nou atunci când declară că m-au părăsit consilierii.  Nu este adevărat, singurul consilier care a plecat din echipa mea este dl Bârcă Alexandru, fost viceprimar, dar şi acesta a fost înlocuit, urmare a cererii de revocare din funcţia de viceprimar, care a fost semnată de domnii foşti consilieri PD-L, actualii membri PNL, Hristu Costel, Grigore Nicolae, Stamate Gigel. Deci, să se înţeleagă, nu eu numesc viceprimarul şi nu eu îl revoc, ci Consilul local, deci tu l-ai dat afară prin consilierii tăi.

Domnule Ion Iacomi, ştii foarte bine, că pe tine te-au părăsit consilierii şi au ales să vină în echipa mea, să-ţi dau doar câteva nume, cum ar fi: Tudor Nicolae, Rucăreanu Dumitru, Bălan Ion, Andronescu Sandu, Joga Dănuţ, Surculescu Telu şi chiar câţiva dintre cei care nu au fost pe lista de consilieri locali, cum ar fi: Zolceak Marin, Chirman Petre sau Mircea Mărăcine.

În încheierea acestui „ DREPT LA REPLICĂ” pe care l-am dat lui Ion Iacomi, rog să-mi permiteţi să transmit un mesaj cetăţenilor comunei Dor Mărunt.

 

Dragi cetăţeni, vă rog să aveţi încredere în mine, aşa cum aţi demonstrat în anul 2008, şi să fiţi aproape de mine aşa cum eu am fost, sunt şi voi fi mereu alături de dumneavoastră.

 

Dumnezeu să ne ajute!

 

Primarul comunei Dor Mărunt, Niţulică Ion

 

P.S: Domnule Preşedinte Filipescu, oare ce v-a făcut familia IACOMI încât să vă schimbaţi radical părerea faţă de această familie ?

Vă amintesc că în anul 2008 ne-aţi căutat, împreună cu domnul Dan Drăgulin, pe mine, pe Bârcă Alexandru şi pe Dumitrache Dan, şi ne rugaţi să facem tot posibilul să nu mai vedeţi picior de Iacomi pe la Primărie!

 

 


There is no ads to display, Please add some