Un habarnamist – ajuns director la AJOFM după ce era să fie dat afară de la Finanţe

Please enter banners and links.

Mi-a fost dat ca zilele acestea să cunosc un director de instituţie deconcentrată, unul care se ocupă cu munca şi încadrarea şomerilor din judeţul Călăraşi. Este vorba de Cătălin Popescu (foto-Observator de Calarasi), un individ şters, care până acum nu s-a remarcat cu nimic în fruntea acestei instituţii, însă a reuşit performanţa de a deveni antipatic angajaţilor în scurt timp de la nunirea sa pe această funcţie. Individul acesta, ajuns director taman când DGFP Călăraşi se pregătea să-l concedieze, a ajuns în instituţia care trebuia să-i vizeze lunar carnetul de şomer. A scăpat de ruşinea de a fi „clinetul AJOFM” ca urmare a susţinerii pe acest post a UNPR, implicit a senatorului Vasile Nedelcu. Acestui director Popescu, ce nu prea este prieten cu munca, precum nu era nici pe la DGFP Călăraşi unde era într-un week-end prelungit, i s-a urcat la creier funcţia de director şi omul cum s-a văzut ajuns director s-a apucat să ceară funcţionarilor raport de activitate zilnic. Acuma cred că s-au strâns prin sertarele biroului său vreo câteva sute de rapoarte de activitate, numai că directorul Popescu nu prea are timp să le citească şi asta pentru că dumnealui este prieten cu nemunca. Drept pentru care ziarul Express i-a solicitat să-i prezinte zilnic raportul de activitate al zilei precedente, căci am aflat că programul dumnealui de lucru este de la 09,00 la 09,30 şi de la 14,00 la 14,30. În restul timpului, nu se ştie cu ce se ocupă, probabil cu evidenţele contabile din cauza cărora se pare că ar fi intrat în conflict inclusiv cu directorul DGFP Călăraşi, Dragomir Popa, motiv pentru care ar avea pe la finanţe şi un dosar de cercetare disciplinară, încă neîncheiat.
Trecând peste toate aceste aspecte, deloc minore, directorul nostru nici nu prea pricepe că în instituţia pe care o conduce trebuie să semneze diverse documente. Aici sarcina angajaţilor este destul de grea. Se pare că omul este greu de cap, nu prea înţelege de ce trebuie să semneze diverse documente, astfel că angajaţii au de furcă să explice şefului habarnamist cu ce se mănâncă funcţia pe care o deţine. Aceştia sunt directorii promovaţi pe funcţii, fără a avea habar să conducă o instituţie. Păi dacă el la finanţe nici măcar nu venea la serviciu, fiind tolerat şi plimbat pe la diverse compartimente şi servicii, cum să ştie să conducă o agenţie judeţeană care, culmea, se ocupă cu încadrarea şomerilor în muncă! E de râs, dar şi de plâns.
Domnul acesta, ce-şi spune director, nu înţelege nici care este rolul său în relaţiile cu presa. În loc să promoveze măsurile Guvernului din care face parte şi a cărui politică o aplică, dumnealui nu face altceva decât să se ascundă de presă. Am dorit să-i adresăm câteva întrebări legate de activitatea sa şi de nemulţumirile angajaţilor, însă am fost trimisă la plimbare spunându-mi-se să mă programez la un interviu pentru că în ziua respectivă şi la ora venirii mele dumnealui avea audienţe. Probabuil că acasă, căci imediat după plecarea mea, la doar un minut, a şters-o din birou cu o mapă la subraţ. Cu astfel de directori, transparenţa de care vrea să dea dovadă Guvernul Ungureanu pare a se duce pe apa Sâmbetei. Aşa că aşteptăm reacţiile celor ce l-au promovat pe funcţie şi, de asemenea, vom adresa întrebările legate de activitatea şi comportamentul acestui director, superiorilor săi din ANOFM şi ministrului Muncii, Claudia Boghicevici.
 


There is no ads to display, Please add some

About The Author