ONORABILE BOSS LIBERAL,

Please enter banners and links.

tutuianu1-300x245Aud, din surse sigure dar care doresc să-și păstreze anonimatul, că, în săptămâna premergătoare Unicului Mare Derby, am numit match-ul de football, Steaua-Dinamo, ai fost foarte nervos (mai ales cu unii subordonați, pe linie administrativă!) și că, aproape nimeni, nu ți-a intrat în voie. Pe undeva, ești și de înțeles. Ați ieșit, cu PNL cu tot, de la guvernare. Ați lăsat, așa, tam-nesam, ciolanul nedezosat complet altora și ați ales (la nivel central!) critica aspră și dură a Opoziției. Și toate astea doar pentru a satisface capriciile unuia care, aproape în fiecare zi, se trezește după ora 11.00 a.m. (din acest motiv i se mai spune și „somnorosul”!), și care, aproape în fiecare noapte, „citește” cele 54 de cărți (?!) în compania selectă a prietenilor săi de-o viață, Jack (Daniels?), Johnny (Walker?), Jim (Beam) și Jameson (old scotch brandy). Persoană care, făcându-se că și-a uitat trecutul, vrea morțis să conducă acum România, gândind la viitor.

Dar, lăsându-l pe domnul Crin George Laurențiu C-tin Antonescu (unii cârcotași spun că pe bunicul său îl chema Antonov, și că era un găgăuz sărac din Niculițel de Tulcea) să-și admire, pe mai departe, cărțile de vizită pe care și le-a făcut (degrabă!) în scurta perioadă când Băsescu a fost suspendat de la Cotroceni (alea cu Antonescu – președintele interimar al României!!), dă-mi voie, dragă domnule R.G. Filipescu (căci dumneata ești subiectul principal – adrisantul – rândurilor de față, ca un Onorabil Boss Liberal ce te pretinzi!) să-ți spun că nu prea are după ce să-ți pară rău (asta, apropo de ieșirea de la guvernare și din USL). Vorba lui nea’ Nicu (nu, nu Dragu – că ăsta nu avea în vocabular decât „hârciogi, cașcarabete, mătărângi și frățiori”!) Păvăloiu, fostul viceprimar care afirma cu multă emfază (atitudine specifică medicilor veterinari; vezi și cazul fostului senator PNL – UNPR, Vasile Nedelcu – Salut, Lică!) că: „După laptele vărsat, să nu-ți curgă lacrimi!”. Și-apoi, între noi fie vorba, după cine să regreți că nu mai e ministru? După cine să plângi, cu lacrimi de crocodil, că nu mai „face cărțile” la nivel foarte înalt? După cine să-ți pară rău? După „contabilul nebun” (Marinică Badea dixit) ce ne-a mințit, vreme de 4 ani, că va face la Călărași un Spital Regional? Care a promis că va reforma din temelii sistemul sanitar? Mergi, dragă domnule Filipescu, până la Spitalul Colentina, din București, și fă o comparație între pavilionul H, neurologie, de aici (modern, civilizat, rezerve cu max. 3 bolnavi, doctori pe schimb, asistente prietenoase, chiar lifturi la dispoziția vizitatorilor!) și secția de neurologie de la etajul 3, aripa nouă, a Spitalului Județean de Urgențe din Călărași (gresie căzută, pereți scorojiți, geamuri sparte, becuri lipsă, uși de tablă, paturi de fier etc. etc. etc….) și vei constata că, la Spitalul pe care îl finanțezi (tu și cu fostul ministru al sănătății, Eugen Gheorghe Nicolăescu, fost deputat PNL de Călărași!), dacă nu mori de ACV, sigur te îmbolnăvești de altceva și intri în depresie. Urgent, de tot și fără posibilitate de întoarcere…

După cine dintre foștii miniștri liberali, din Guvernul Ponta 2 să regreți? Poate după unul pe care acum îl cheamă David (frumos nume!) deși până să divorțeze și să facă politică la nivel înalt (ministerial chiar), cu românii de pretutindeni, îl chema Troacă (nume de …ț, vorba lui Gigi Becali!). Sau după unul cu nume și prenume predestinat culturii naționale, eminență liberală adevărată și recunoscută personalitate, la Gigel Știrbu mă refer acum! Căci despre Andrei Gerea (a consumat degeaba oxigenul din clădirea Ministerului Economiei!), Chițoiu și ai lui (finu’ și cu Unchiu’ Rușanu, de la ASF!), Mariana Câmpeanu (o băbăciune care se dădea mare liberală deși ea a lucrat toată viața, până acum, la 65 de ani, numai și numai la Stat!) ori Ramona Mănescu (păluga asta, blondă vopsită, va intra în istoria Ministerului Transporturilor prin cele 2 greve ale sindicaliștilor din ramură, pentru 2 autostrăzi – una până la Tg. Mureș și alta pe tronsonul Pitești – Sibiu!) sau Mihai Voicu (ăsta parcă e tot timpul opărit la șezut, vorbește pe nas și are o figură de bidon turtit!). Cu toții, fără nicio excepție, miniștri foarte slabi. Incompetenți și pafariști, cento per cento. Sau nu-i așa, Ducule, dragă? Ai putea, oare, măcar în treacăt, să mă contrazici?

Oricum, părerea mea (sinceră și dezinteresată) este că cam (uops! Scuze!) v-ați pripit. Că v-ați luat o mare leapșă. Cu siguranță că acum, voi, liberalii autentici (ca tine, dragă Lenin!) și cu funcții în administrația locală (ca tine, dragă ReGe!), vă așteptați/doriți, ca, după ruperea USL, să vă constituiți, în sfârșit, într-o adevărată Opoziție constructivă. Iar în Mireille Mathieu (C. Vadim Tudor dixit!), alias Porumbacu (Tr. Băsescu dixit!), să susțineți/să aveți viitorul Președinte de țară. Pentru că Antonescu, dincolo de oratoria sa spumoasă, care îl va face, fără îndoială, un candidat redutabil, nu poate oferi garanții liniștitoare. Omul care s-a pus în fruntea tentativei de suspendare din funcție a Președintelui României, în 2012, apărătorul Justiției dar și al celor cercetați de ea, părintele unui proiect de revizuire a Constituției care scoate parlamentarii de sub jurisdicția Î.C.C.J., cel pe care USL l-a făcut Președintele Senatului (al doilea Om în stat!), nu e nici pe departe reformatorul atât de mult așteptat de votanții Dreptei. E doar puțin mai onorabil decât alți doritori/vânători de funcții (ceea ce nici nu-i greu!) iar dacă poate cineva să-l facă, la toamnă, președinte pe Crin, acela nu poate fi decât V.V. Ponta, acum că a rămas „single” la butoane. Dumneata, dragă domnule Filipescu, ce părere ai?

Nu pot încheia această a 34-a mea „scrisoare… neexpediată” înainte de a-ți mărturisi, ca unui Onorabil Boss Liberal, câteva din micile mele îndoieli/convingeri. Astfel, mi-e greu să cred, Ducule, dragă, că, deși casele de pariuri au dat, pentru prima oară în ultimii ani, o mai mare probabilitate variantei ca Steaua să învingă (chiar și) la 3 goluri diferență, decât aceleia ca Dinamo să câștige, oricum, la orice scor, antrenorul L. Reghecampf (FCSB) ar fi pariat (prin interpuși) pe scorul exact (și corect) la Derby de România. Ar fi o trădare față de suporteri și o blasfemie față de culori! La fel ca în politică!

De asemenea, mi-e greu să accept că Dragoș Grigore, căpitanul lui FCD și urmașul purtător al banderolei lui Cătălin Hâldan – unicul Căpitan – jucător decedat chiar pe terenul de joc, într-o întâlnire amicală la Oltenița, ar fi „făcut totul” ca să se răzbune pe Negoiță și Anghelache, conducători dinamoviști ce nu l-au „vândut” și pe el, în trecuta iarnă, la bulgarii de la sud de Dunăre. Așa că, Dragoș, al nostru „câine roșu”, vajnic moldovean din zona Vasluiului, ba a pus de-o scăriță (la scorul de 0-0, când nici liftul nu mergea!), ba și-a părăsit echipa prin minutul 85 (simulând cârcei, contracturi sau întinderi musculare!), ba ne-a amintit (la interviurile Digi TV de după joc, nu părea a fi accidentat, cel puțin la limbă!) de celelalte suspiciuni ale jocului său din alte derby-uri cu Steaua, ba că una, ba că alta… Cam la fel ca în politică, Ducule, dragă, acolo unde Oltchim-ul se (pre)gătește iar de privatizare, CupruMin la fel, UDMR-ul (această limbă a cântarului!) de guvernare (igen, să trăiți!) iar ungurii minoritari/majoritari din Har-Cov și Mureș, atât de o nouă/veche Universitate cu predare în limba maghiară, cât și de o nouă lege a statutului minorităților naționale. C-așa-i când liberalii tăi, onorabile Boss călărășean, vor cu orice preț să-l facă (mai corect era să scriu: fuck-ă!) pe „al lui Căcărău” (R. Banciu – B1TV – dixit!) președintele tuturor românilor.

Nu cred nici că fostul prim-ministru liberal, C.P.T. (Călin Popescu Tăriceanu – filfizonul ăsta nu va fi niciodată, dar niciodată, Președintele României, însă, peste 2-3-4 săptămâni, poate fi Președintele Senatului României!), s-a căsătorit, din interes, a „șasea oară” (!?), de data asta cu PSD-ul (cu USD-ul de fapt!), după cum mi-e greu să admit că, de fapt, mișcarea „moliceanu”-lui n-ar fi altceva decât o crasă defecțiune politică (să nu uităm, nicicând, să iubim trandafirii! Vorba cântecului; CPT – a nu se confunda cu CTP-ul cel vestit! – a fost cel care s-a opus, public și vehement, celebrei legi de majorare cu 50% a salariilor personalului didactic!) menită să încurce socotelile (de fapt) înțeleșilor Crin și Ponta. Care înțelegere (din nou mi-e foarte greu să accept!) prevede un meci bilateral la prezidențiale, cu un leader învingător Președinte și cu învinsul (din finala turului 2), evident, Prin-Ministru al României. C-așa-i în politica noastră națională și dâmbovițeană. Nu-i așa că nu crezi nici tu, Ducule, dragă? Dar de tandemul E. Boc (Președintele României) și Tr. Băsescu (Prim-Ministru), ambii PMP, ce părere ai, onorabile Boss Liberal? Nici măcar eu nu (mai) cred în ei!

Păstrând registrul nedumeririlor personale aproape intact (a nu se confunda cu INTACT, firma lui Felix-Dan Voiculescu) sunt curios dacă vreun parlamentar PNL de Călărași se va lăsa, în viitorul apropiat, cumpărat! De Putere! Cine ar putea fi? Cine s-ar putea mânji? Eu mizez pe… Tu, Ducule, dragă, pe cine pariezi? Mai ales că, săptămâna trecută, senatorul PNL de Bistrița, Ioan Deneș, a anunțat că a trecut la PSD (ceea ce mie, personal, mi-e greu să cred! Una este să vrei și alta e să te vrea! Una este să-ți dorești tu ceva și alta e să te primească alții, cu brațele deschise!) iar deputații Titi Holban și M. Anton par că au ales „trădătorii” de la UNPR.

După cum nu sunt pe deplin convins că target-ul fiecărei organizații județene PSD e să racoleze/cumpere/contacteze/convingă/transfere/aducă minim un parlamentar PNL în PSD (USD), pentru a obține iar o largă majoritate politică.

Cu același respect (reciproc?!), vă salută, cu deferența caracteristică vârstei și profesiei, fostul Primar PSD al mun. Călărași, prof. Țuțuianu Mirel-Daniel.

PS1 – Nu cred în emondajul de primăvară, ediția 2014. Tu, ce părere ai, d-le Preș. al Consiliului Județean?

PS2 – Este perfect că, după 3 luni și un viscol, au fost, în sfârșit, date jos de pe stâlpii de iluminat public, vestitele ghirlande luminoase, specifice Crăciunului de anul trecut. E bine și mai târziu, decât niciodată, ca în vechile mandate ale Dragu-lui.

PS3 – Despre Alzheimmer, demență, V.Vosganian, AJF Călărași și altele… data viitoare. Hai, pa!

 

 

Prof. Țuțuianu Mirel-Daniel

 


There is no ads to display, Please add some