Dunărea scade văzând cu ochii

Please enter banners and links.

– Navele nu pot circula încărcate de la km 300

În zona judeţului Călăraşi, traficul pe Dunăre se desfăşoară fără probleme, potrivit reprezentanţilor căpităniei portului Călăraşi şi Olteniţa. Între km 345 ( Gura Balei) şi km 400 nu sunt probleme de navigaţie şi nici de pescaj, ne-a precizat Constantin Anghel, şeful Căpităniei Portului Călăraşi. În schimb, în zona km 300-345 navele nu pot circula încărcate şi se foloseşte relaţia Bala-braţul Borcea pentru ca acestea să poată tranzita zona.
De asemenea, în zona Olteniţa, între km 400-450, navigaţia se desfăşoară fără probleme, în schimb pescajul navelor nu poate fi mai mare de 2,30 metri, după cum a precizat Flavius Stanciu, şeful căpităniei portului Olteniţa.
De asemenea, Bacul care traversează Dunărea între Chiciu şi Ostrov circulă în continuare fără probleme. Abia când nivelul Dunării va fi de minus 70 de cm navigatorii încep să întâmpine greutăţi în zona noastră.
Cotele apelor Dunării măsurau pe 22 august, la Călăraşi, -41 cm, iar la Olteniţa 17 cm. Prognoza nu este deloc încurajatoare pentru următoarele zile, hidrologii anunţând că Dunărea va continua să scadă.
Situaţie mai gravă este pe braţele Dunării unde circulaţia este întreruptă şi deocamdată nu se draghează, deşi condiţiile impun acest lucru. 


There is no ads to display, Please add some