UE poate cere returnarea banilor europeni pe feribot

Please enter banners and links.

– declară Marcel Ioan Boloş, secretar de stat în MDRT

Feribotul ce ar fi trebuit să traverseze Dunărea spre Silistra revine în atenţia autorităţilor, după ce partenerii bulgari au reuşit să rezilieze contractul de concesionare cu firma privată ce-l avea în exploatare.
Săptămâna trecută, Marcel Ioan Boloş, ministru secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, a admis că în cazul în care România nu va fi capabilă să găsească soluţii pentru a pune în funcţiune feribotul, atunci Uniunea Europeană se poate gândi să ceară banii înapoi. Acesta a explicat că, din câte cunoaşte, proiectul încă nu a fost închis de UE chiar dacă au trecut 5 ani de la punerea lui în funcţiune. Închiderea proiectului se va face printr-un audit de la UE, ori acesta încă nu a fost făcut, a subliniat ministrul secretar de stat.
Marcel Ioan Boloş a mai explicat că autorităţile locale vor trebui să subvenţioneze o perioadă activitatea feribotului, aceasta fiind una dintre soluţii pentru ca acesta să-şi reia activitatea. Acest lucru nu va fi însă posibil atâta timp cât Consiliul Jueţean Călăraşi a desfiinţat serviciul ce se ocupa de feribot şi, mai mult, a concesionat activitatea fluvială firmei Global Linie de Transport. Şi de la aceasta, consiliul judeţean a reuşit cu greu să încaseze redevenţa cuvenită, ba chiar i-a şi exonerat la plată pentru o perioadă de timp. Cu toate acestea, problemele nu au fost nici pe departe rezolvate. Există un conflict mocnit între cele două părţi care inevitabil va conduce la reacţii din partea UE. Probabil că soluţii se vor găsi în momentul în care UE va solicita banii înapoi pentru un proiect care s-a dovedit falimentar. Şi banii pe care va trebui să-i dăm înapoi nu vor fi deloc puţini….doar vreo 5 milioane de euro. 


There is no ads to display, Please add some