O hârtie aruncată pe stradă te face „vedetă” în Gazeta Ruşinii

Please enter banners and links.

O hârtie aruncată pe stradă, ruperea unei băncuţe sau cojile de seminţe împrăştiate pe trotuar ar putea deveni amintire cu ajutorul unei simple fotografii. Autorităţile locale, printr-un apel de bun simţ, îi îndeamnă pe călărăşăni să-i pârască pe cei care nu respectă normele de conduită legală printr-o simplă fotografie care poate fi transmisă pe adresa de e-mail a primăriei. Ce se întâmplă cu aceasta, am aflat de la Andrei Klein, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Călăraşi:
„Într-o primă fază aceste fotografii vor fi făcute publice şi vom face un fel de Gazetă a Ruşinii. Sunt oameni care nu respectă oameni şi nu respectă mediul înconjurător. Dacă respectivele persoane vor fi identificate, şi aici ne bazăm tot pe oamenii de bună credinţă care ne vor putea spune cine sunt respectivii, în colaborare cu poliţia locală, vom vedea dacă vom putea lua măsuri legale, gen amenzi, avertismente. Demersul primăriei este foarte clar. Noi încercăm să întrăm într-o normalitate, dar mai există o problemă….nu putem să facem educaţie oamenilor, ci doar să facem un apel de bun simţ să păstrăm municipiul mai curat.”

Călărăşenii şi-ar pârî concitadinii printr-o fotografie

Nu numai cu amenzi se vor alege cei ce nu se poartă cuviincios, ci vor fi făcuţi şi de ruşine pentru că afişe şi pliante cu fotografiile lor vor împânzi oraşul într-o amplă campanie prin care se face apel la bunul simţ al cetăţenilor.
Surprinzător este că şi călărăşenii au primit bine iniţiativa de a-i pârî cu o fotografie pe cei ce nu au bun simţ:

Tatiana Barbu – „ Am un copil mic şi nu pot să mă joc cu el în parc din cauză că sunt foarte multe gunoaie.”

Sandu Gheorghe – „Da, pentru curăţenia oraşului le-aş face o fotografie. Se întâmplă de multe ori să găsesc gunoi în faţa blocului, aruncat de vecini. Să fie oraşul mai curat!

Alexandru Dinu – „I-aş pîrî ca să fie oraşul mai curat. Să-i pună în afişe poate în felul ăsta mai reciclează şi ei, să păstrăm curăţenia oraşului.”

Fotografiile vor putea fi transmise primăriei, pe adresa de email calarasi@municipiu.ro. Aşa că de acum înainte e bine să fiţi atenți unde aruncaţi hârtiile pe stradă pentru a nu fi fotografiaţi, iar în cele din urmă să vă regăsiţi la Gazeta de Perete a primăriei! 


There is no ads to display, Please add some