Află cum să previi furturile de animale şi păsări

Please enter banners and links.

Judeţul Călăraşi este unul preponderent rural, iar infracţiunile care se produc cel mai frecvent în mediul rural sunt furturile
Furturile de animale şi păsări sunt specifice mediului rural întrucât prejudiciul este la îndemână – animalele se găsesc în mai toate gospodăriile, iar accesul la acestea este destul de facil.
Vulnerabilităţile unei gospodării sunt speculate de hoţi. Dintre acestea pot fi menţionate: lipsa iluminatului în spaţiile destinate adăpostirii animalelor şi păsărilor, amplasarea acestora la distanţă mare de locuinţă, neasigurarea uşilor grajdurilor/coteţelor cu sisteme de închidere şi nu în ultimul rând, lipsa unui câine care poate avea utilitatea unui sistem de alarmare.
Pornind de la aceste aspecte, poliţiştii recomandă posesorilor de animale şi păsări câteva măsuri pentru a evita situaţiile de victimizare:
* Pe cât posibil, în timpul nopţii, asiguraţi iluminatul zonelor unde lăsaţi animalele şi păsările (grajduri, coteţe).
* În timpul nopţii, asiguraţi cu sisteme de închidere (lacăte, zăvoare etc.) uşile grajdurilor sau anexelor gospodăreşti unde ţineţi animale şi păsările.
* Animalele şi păsările lăsate nesupravegheate pe păşuni, izlazuri sau pe marginea drumului constituie o pradă uşoară pentru hoţi. Nu le creaţi această posibilitate!!!
* Evitaţi amplasarea grajdurilor sau adăposturilor de animale şi păsări la distanţă mare de locuinţă sau în locuri izolate, fără să asiguraţi paza acestora.
* Nu permiteţi accesul în gospodăria dvs. a vânzătorilor ambulanţi sau a celor ce se recomandă a fi cumpărători de animale sau păsări.
* Dacă v-aţi hotărât să vindeţi un animal sau o pasăre, nu le daţi pe promisiuni (cu atât mai mult unui străin), încasaţi banii în momentul vânzării.
* Când plecaţi de acasă, rugaţi vecinii sau rudele apropiate să vă supravegheze curtea şi locuinţa.
* Unul sau doi câini de pază vă pot scuti de multe neplăceri.
Nu uitaţi: Pentru sesizări, poate fi apelat (gratuit) numărul unic de urgenţă 112.
 


There is no ads to display, Please add some