Mai e un Pic până la Succes – Legat de Călăraşi

Please enter banners and links.

Planul de Reorganizare al activităţii S.C. Pic S.A., deţinătorul aflat în insolvenţă al hipermarketului cu acelaşi nume din Călăraşi, conţine câteva veşti tare bune pentru comunitatea locală. Voi rezuma, pe sărite, pasajele din document care întăresc afirmaţia de mai sus.
După cum susţine, în documentul susmenţionat, administratorul judiciar PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services, activitatea hipermarketului din Călăraşi va fi relansată în cel mai scurt timp. Hipermarketul de pe D.N. 21 a fost preluat de compania Succes Nic Com S.R.L., prin închiriere şi apoi achiziţie, împreună cu unităţile similare al S.C. Pic S.A. din Piteşti, Oradea şi Craiova. Reluarea iminentă a activităţii aduce şi o altă veste bună: angajarea a aproximativ 250 de lucrători care să deservească consumatorii din Călăraşi.
Între condiţiile financiare în baza cărora se face transferul hipermarketurilor respective, pe primul loc se află vărsarea de către Succes S.R.L. a unui avans de 3.000.000 euro, destinat plăţii creditorilor Pic S.A.. Primii creditori cărora li se vor achita sumele cuvenite sunt chiar foştii angajaţi. Din totalul masei credale, ponderea creditorilor-foşti salariaţi este mai mică de 2%, pentru rezolvarea problemei lor fiind prevăzut un buget de 6.600.000 milioane lei. Un alt creditor care se va bucura să-şi vadă datoria achitată este BCR Călăraşi, căruia i se va achita un debit de 2.000.000 lei… şi lista continuă. Mai mult, pentru evitarea oricăror tergiversări, termenul de plată este primul trimestru de la trecerea la aplicare a Planului de Reorganizare.
Semnalul este foarte bun şi pentru Consiliul Local, care îşi poate face planuri noi, în baza aportului bugetar previzionat din partea noului agent economic. Un alt beneficiu legat de reluarea activităţii în hipermarket se referă la funcţionarea sensului giratoriu, construit special pentru a favoriza accesul auto în zona comercială. Lucrarea nu se mai justifica decât foarte echivoc după închiderea Pic… Fireşte, pe lângă toate acestea mai putem anticipa şi relansarea serviciilor de transport în comun pe relaţia oraş-hipermarket şi retur, precum şi o anume intensificare a traficului din şi spre Slobozia. Aceste ultime anticipări sunt, totuşi, dependente de politicile de servicii şi de preţuri pe care le va aplica S.C. Succes S.R.L. în cazul hipermarketului din Călăraşi.
Conform datelor cuprinse în Planul de Reorganizare depus de administratorul judiciar PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services la Secţia Comercială a Tribunalului Braşov, perspectiva noii firme este aceea de a achita 5.000.000 euro pentru hipermarketul din Călăraşi (al doilea ca suprafaţă ocupată, dintre magazinele lanţului Pic), adică mai mult cu 1.000.000 euro decât valoarea hipermarketului din Craiova, a cărui activitate a şi fost reluată, din luna decembrie a anului 2011. Să sperăm că, în beneficiul noului operator dar şi al călărăşenilor, relansarea va fi un… Succes!
 


There is no ads to display, Please add some