Am avizat favorabil salarizarea personalului din cadrul APIA – deputat Constantin Bîrcă

Please enter banners and links.

17.02.2023

Am avizat favorabil în Comisia pentru Agricultură Proiectul de Lege privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, inclusiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Potrivit noii legi, personalul contractual din cadrul unităților subordonate APIA va beneficia de un salariu similar cu cel din aparatul central al Agenției. Proiectul de Lege urmează să ajungă în plenul Parlamentului, unde există un acord al grupurilor parlamentare, cu excepția USR.

Am lucrat în cadrul APIA și știu despre ce muncă este vorba acolo și cât de importantă este activitatea Agenției pentru fermierii români, așa că am sprijinit cu toată puterea această lege, fiind și unul dintre inițiatori. Aceasta face dreptate cu privire la salarizarea celor care ajută atât de mult agricultura din țara noastră.

Reamintesc aici că APIA are de la intrarea României în UE o rată medie anuală de absorție a fondurilor europene de peste 96%, o performanță unică, și asta în condițiile unei structuri de personal mult subdimensionate.

Credința mea e că trebuie să îi apreciem și să îi susținem pe cei care ajută agricultorii și prin această lege asta încercăm să facem.


There is no ads to display, Please add some

About The Author