ZIUA CULTURII NAŢIONALE LA MUZEUL DUNĂRII DE JOS CĂLĂRAŞI

Please enter banners and links.

ziua culturii nationaleMuzeul Dunării de Jos, găzduieşte manifestările dedicate zilei poetului naţional Mihai Eminescu şi Zilei Culturii Naţionale.
Joi, 15 ianuarie, la ora 9, în cadrul Secţiei Arheologie a Muzeului Dunării de Jos, din str. 1 Decembrie 1918, nr. 1, vor avea loc manifestările dedicate zilei poetului naţional.
Ziua de 15 ianuarie, aleasă ca zi a Culturii Naţionale, reprezintă data naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889). Mihai Eminescu s-a născut la 15 ianuarie 1850, la Botoşani. A fost poet, prozator, dramaturg şi jurnalist, considerat de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română. Cu o bună educaţie filosofică, opera sa poetică a fost influenţată de marile sisteme filosofice ale epocii sale, de filosofia antică, de la Heraclit la Platon, de marile sisteme de gândire ale romantismului, de teoriile lui Arthur Schopenhauer, Immanuel Kant si de teoriile lui Hegel.
Începând cu ora 9, va putea fi urmărită proiecţia filmului documentar “Mihai Eminescu”. Organizatorul acestui eveniment este Muzeul Dunării de Jos.

There is no ads to display, Please add some