Tinerii pot munci 2 ani în serele din Danemarca

Please enter banners and links.

Angajatorii danezi oferă 25 locuri de muncă, prin reţeaua EURES

În această perioadă, Danemarca, pune la dispoziţia lucrătorilor români, prin reţeaua EURES, o ofertă de 25 locuri de muncăca asistent de grădinar în sere de flori, legume, arbuşti etc. Sunt solicitaţi tinerii care au absolvit cel puţin liceul, au vârsta cuprinsă între 18 şi 24 ani, deţin cunoştinţe foarte bune de limba engleză şi doreasc să studieze, să muncească şi să trăiască în Danemarca 2 ani.
Ca asistenţi de gradinari, tinerii vor căpăta deprinderi practice, prin munca desfăşurată în sere moderne şi vor studia, prin participarea la cursurile teoretice ale Colegiului din Kold. Studiile se vor desfăşura în limba engleză, pe parcursul a 2 ani, timp de 33 de saptamani şi vor fi platite de autorităţile daneze.
Deţinerea unui carnet de conducere categoria B sau carnet de conducere a tractorului constituie avantaj la selecţia persoanelor.
Salariul de început este 1380 euro brut/lună, aplicabil în perioada 01.03.2012-28.02.2013, conform contractului de munca colectiv. Lucrătorul primeşte salariul şi în timpul studiilor. Din salariu se platesc contribuţiile sociale, impozitul şi chiria. Unii angajatori oferă cazare în apropierea serei, contracost; alţii pot ajuta în găsirea unei cazări. Chiria lunară plătită de o persoană este între 200–300 euro/lună.
Tinerii din judetul Călăraşi care doresc să aplice pentru oferta angajatorilor danezi se vor prezenta la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi, sau la Agenţia Locală Olteniţa, în funcţie de domiciliu, cu un dosar care sa cuprindă urmatoarele documente:
– copie BI/CI sau copie paşaport cu valabilitate de minim şase luni;
– CV model EUROPASS în limba română şi în limba engleză;
– cazierul judiciar în original care să ateste că nu aveţi antecedente penale (termen de valabilitate şase luni);
– adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea apt pentru muncă.
După înregistrarea sau actualizarea dosarului, canditaţii trebuie să îşi creeze un CV on line, în engleză, pe portalul www.workindenmark.dk. La înregistrarea CVului, se va primi un număr de referinţă al acestuia. Imediat trebuie trimis un mesaj cu numele candidatului şi cu numărul de referinţă al CV -ului pe adresa email: jue@workindenmark.dk. Persoanele preselectate vor fi invitate la interviu în România, data, locaţia şi documentele necesare la interviu fiindu-le comunicate în timp util.
Accesând portalul EURES Romania – www.eures.anofm.ro, persoanele interesate pot afla informaţii actualizate la zi despre locurile de muncă oferite de statele UE, precum şi condiţiile impuse pentru ocuparea acestora. 


There is no ads to display, Please add some