Rezultate BAC 2012: 16,4% dintre candidaţi, experimentaţi la limba română

Please enter banners and links.

Un procent de 16,4% dintre absolvenţii înscrişi la proba de competenţe lingvistice de comunicare orală în limba română au obţinut certificatul de utilizator “experimentat”, 59,4% au obţinut calificativul “ avansat”, iar restul de 24,2%, au dobândit certificatul de utilizator cu nivel mediu. La această primă probă a examenului de bacalaureat, evaluarea competenţelor de comunicare în limba română, care s-a susţinut în perioada 11-23 iunie , au participat peste 1800 de candidaţi înscrişi.

Doi elevi, eliminaţi din examen

Potrivit inspectorului şcolar general, Constantin Tudor, doi absolvenţi au fost eliminaţi din examen, la liceul din Fundulea, unul dintre aceştia fiind surprins cu telefonul mobil, iar la liceul Neagoe Basarab din Olteniţa, o elevă a fost prinsă copiind, acest lucru fiind vizibil şi pe camera video. “Deja cele două eliminări de la comptenţe le-am popularizat în rândul absolvenţilor, şi s-au cam speriat, pentru că e păcat să stai două sesiuni deoparte pentru o tentativă de fraudă la o probă la care nu se pică. Dar cum avem noi această dambla, de a încerca să păcălim pe cineva, iată că de data aceasta cei doi s-au păcălit singuri. Chiar la Fundulea a sunat telefonul în buzunar, nici măcar nu l-a dat pe silenţios. Deşi afişul şi metodologia spune clar, nu ai voie cu telefoanele mobile în sala de examen. Este totuşi o sală de examen.”, a menţionat Tudor Constantin.

Pe 2 iulie încep probele scrise ale examenului

Conform metodologiei de organizare şi planificare a examenului de bacalaureat, astăzi, 22 iunie, se încheie proba de evaluare a competenţelor digitale, care a începet încă de pe 18 iunie. La această a doua probă sunt înscrişi aproximativ 1800 de elevi.
Săptămâna viitoare , pe data de 25 iunie va începe ultima probă de evaluare a comptenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar aceasta se va încheia pe 27 iunie, urmând apoi ca pe 2 iulie să înceapă probele scrise ale examenului, acestea debutând cu limba română, după care pe data de 4 iulie se va desfăşura proba obligatorie a profilului, iar pe 6 iulie va fi desfăşurată proba la alegere a profilului şi specializării. “ Conform calendarului, pe data de 8 iulie se vor afişa rezultatele, pe data de 9 iunie, între orele 8:00 şi 12:00 se vor depune constestaţii, în perioada 10-12 iulie, se vor rezolva contestaţiile, probabil în centre în afara judeţului, cum s-a întâmplat şi anul trecut, iar pe 13 iulie vom avea afişate rezultatele finale pentru că în perioada 16-20 iulie va avea loc înscrierea candidaţilor pentru sesiunea a doua.” , a declarat inspectorul şcolar general, Tudor Constantin. 


There is no ads to display, Please add some