Pustai: Deciziile luate n-au fost unitare

Please enter banners and links.

Antrenorul Dunării, Cristian Pustai, a comentat deciziile asumate de Federaţie cu privire la fotbalul românesc, puternic afectat de pandemia de coronavirus susţinând că pentru fiecare eşalon s-a luat câte o hotărâre.

În opinia sa, play – off-ul L2 devine extrem de încins prin prisma faptului că cele puţin 5 echipe se bate cu şanse aproape egale pentru clasarea pe locul 2 care duce direct în L1 dar şi pe poziţia a 3-a care dă dreptul de participare la baraj acolo unde se va duela pentru prezenţa în L1 cu formaţia aflată pe 12 în topul final.

Mai mult de jumătate dintre echipele din L2 nu vor mai juca în acest sezon, în contextul pandemiei de coronavirus. Urmează play – off-ul accesibil doar primelor 6 echipe din clasament pentru a se stabili formaţiile care vor promova direct în L1 dar şi pe cea participantă la baraj dacă se va clasa pe 3. Cum vedeţi această „competiţie”?

Eu m-am pronunţat şi anterior adoptării acestei decizii. Din păcate, n-a fost una unitară. La liga a 3-a, au promovat formaţiile de pe primul loc, la L2 s-au înjumătăţit punctele iar la L1 se joacă până la capăt. Aveau de luat 3 decizii şi toate 3, parcă, total diferite. S-a ţinut cont probabil şi de importanţa fiecărei competiţii. Cluburile au fost invitate să-şi spună părerea dar se pare că toată lumea a fost mulţumită. Să nu se mai joace şi să nu retrogradeze nimeni. Practic, să oprim activitatea urmând a se stabili doar cine promovează.

Consideraţi că vreo echipă sau alta a fost dezavantajată?

Bineînţeles. UTA care avea 12 puncte faţă de următoarea clasată, a rămas cu 6 fără să se fi spus asta de la început. Cred că UTA va promova deşi toate meciurile sunt decisive. Nu mai e atât de uşor să ştii cine câştigă. Echipele sunt destul de apropiate valoric şi prin urmare se poate întâmpla orice.

O miză importantă ar fi locul 3 care dă dreptul de participare la baraj…

Da, dar şi locul 2. După înjumătăţirea punctelor, toate echipele au şanse şi la locul 2. În cazul UTA-ei, cele 6 puncte avans ar fi o distanţă confortabilă, mai ales că va juca şi de 3 ori acasă. Să zicem că UTA ar fi promovată. Dar locul 2 care duce de asemenea direct în liga 1 dar şi poziţia a 3-a, pentru baraj, sunt mize care pot genera partide extrem de disputate. Nu poţi să avansezi nici un pronostic în acest sens.

Cum arată TOP 6 după înjumătăţirea punctelor

UTA Arad: 25p

CS Mioveni: 20p

Turris Turnu Măgurele: 20p

FC Argeş: 19p

Petrolul Ploieşti: 19p

FC Rapid: 19p


There is no ads to display, Please add some