Plaja Tineretului, invadată de gunoaie

Please enter banners and links.

-oamenii îşi doresc ca plaja să fie amenajată-

De câţiva ani, Plaja Tineretului din Călăraşi este o adevărată groapă de gunoi! Nu există coşuri de gunoi, nisipul este învelit de sticle, pungi, hârtii, chiar şi cârpe murdare… însă autorităţile locale nu se ocupă de curăţirea acesteia. Numai plajă nu este… Parcă ar fi un spaţiu unde se depozitează gunoaiele, nu un loc unde ar trebui să stai relxat, să te bucuri de apă, de soare şi de nisip.

Drumul către plajă îţi dă senzaţia ca te afli în junglă

Drumul către Plaja Tineretului este blocat de bălării, care, apropo, sunt foarte înalte şi îţi dau senzaţia că te afli într-o junglă. În această „junglă” a bălăriilor extrem de dese şi de înalte mişună tot felul de specii. Autorităţile locale ar fi trebuit să vină în acest loc şi să taie iarba înaltă, însă totul a fost lăsat de izbelişte. În momentul în care mergi spre plajă, constaţi cu uimire că te simţi la fel ca şi în emisiunile ce sunt difuzate pe Discovery, şi nu orice fel de emisiuni, ci unele în junglă, pentru că efectiv aşa arată presupusul drum către plaja cu pricina, ca o junglă.

Călărăşenii vor coşuri de gunoi, teren de fotbal şi magazin, pe plajă

Nu am mai fost de câţiva ani buni pe această plajă, însă de curând am vizitat-o şi am rămas înmărmurită. De ce spun asta? Pe lângă faptul că nu ştie nimeni ce zace ascuns în acele tufişuri prin care treci, în momentul în care ajungi pe plajă nici nu ştii unde să te aşezi pentru a te bronza din cauza gunoaielor existente pe nisip. Cum ajungi pe plajă, te întâmpină sticle goale şi pungi, mai mergi un pic, întâlneşti aceeaşi situaţie. Toată suprafaţa nisipului este învelită de o pătură de gunoaie, din cauză că nu există coşuri de gunoi. Probabil că, dacă ar exista coşuri de gunoi, nu ar mai exista mizeria care îşi face veacul acolo. Această plajă are nevoie să fie amenajată pentru ca oamenii să se simtă bine. În ciuda faptului că plaja nu este amenajată, oamenii nu ezită să vină să se bronzeze sau să se bălăcească în apă. Călărăşenii care vin pe această plajă spun că ar trebui ca primăria să ataşeze pe plajă un număr de coşuri de gunoi, pentru a putea arunca toate gunoaiele în acestea. Astfel, cred ei, s-ar menţine cât de cât curăţenia pe plajă. De asemenea, oamenii îşi doresc ca plaja să fie amenjată cu un teren de fotbal, cu un magazin de unde să îşi poată achiziţiona o sticlă cu apă, o îngheţată etc. Stând de vorbă cu oamenii de pe plajă am întâlnit un domn care era cu familia sa şi spunea că îşi doreşte să existe şi un tobogan pentru ca cei mici să se joace. „ Plaja ar fi bună, dacă ar fi şi ea amenjată. Totuşi, este bine că nu mai aduc oamenii cai pentru a-i spăla în apa de pe plajă. În urmă cu câţiva ani aşa se întâmpla”, a precizat acesta.

Drăgulin va încerca să rezolve problema gunoiului de pe plajă

Noul primar al municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, este cunoscător de această problemă existentă pe Plaja Tineretului. Acesta a declarat pentru Express de Călăraşi că în următoarea şedinţă de consiliu se va pune în discuţie problema acestei plaje. De asemenea, va lua legătura cu cei de la Ocolul Silvic şi Apele Române pentru a încerca să rezolve problemele de acolo. Această plajă nu se află în gestiunea primăriei, însă Daniel Ştefan Drăgulin spune că va încerca să rezolve problema pentru cetăţeni. Referitor la coşurile de gunoi ce ar trebui amplasate pe plajă, Daniel Drăgulin a afirmat: „ Cum le vom pune, aşa o să dispară.”

Apa este bună sau nu de scăldat?

Medicul primar epidemiolog nu ştie dacă apa de pe Plaja Tineretului este bună de scăldat, deoarece nu s-au recoltat probe din apă. Aceste lucru se pare că nu s-a efectuat din cauză că plaja nu este amenajată. Însă, deşi nu se ştie dacă apa este bună sau nu pentru scăldat, oamenii care vin la plajă se răcoresc cu o baie şi nu pare să le fie teamă că le-ar putea apărea iritaţii ale pielii.

Oamenii doresc ca autorităţile locale să amenajeze Plaja Tineretului

Aşadar, călărăşenii sunt deranjaţi de gunoiul existent pe plajă, însă aceştia spun că nu au unde să îl arunce din vreme ce nu există coşuri de gunoi. Pe lângă acest fapt, persoanele care vin la plajă şi deţin autoturisme sau orice alt mijloc de transport, le parchează unde cred ei că este mai bine, pentru că nu există un loc anume de parcare, însă aceştia nu sunt foarte deranjaţi de acest aspect, ci mai degrabă de problema gunoiului existent pe plajă. Oamenii cer ca autorităţile locale să se implice în amenajarea acestui spaţiu cât mai curând posibil, aşa cum este şi normal. Ca o sugestie din partea redacţiei, autorităţile au la îndemână mecanismele necesare amenajării acestei plaje, dacă tot a fost adoptată legea picnicului. 


There is no ads to display, Please add some

About The Author