Niţulică, aruncat de PNL în braţele PDL

Please enter banners and links.

– El va candida în 2012 la primăria din Dor Mărunt din partea PDL

 

 

Ion Niţulică, primarul comunei Dor Mărunt, a decis ca la alegerile din 2012 pentru funcţia de primar să nu mai candideze din partea social democraţilor. El va reprezenta la alegerile din acest an Partidul Democrat Liberal şi va candida din partea Alianţei Popular Creştine. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă, alături de primarul Niţulică fiind şi deputatul Stelian Fuia, preşedintele organizaţiei judeţene a PDL. Primarul din Dor Mărunt nu a ales să se reorienteze fără a avea niciun motiv. Poate cel mai important şi de care a ţinut seama a fost acela că în cadrul USL lucrurile scârţâie, iar primarii PSD nu se regăsesc în sânul acestei alianţe. Niţulică a fost aruncat în braţele PDL chiar de Răducu Filipescu, preşedintele liberalilor din judeţ. Acesta, cu tupeul caracteristic şi dintr-o evidentă disperare de a controla totul, i-a oferit primarului din Dor Mărunt funcţia de viceprimar pentru următoarea legislatură cu condiţia de a-l lăsa pe  Ion Iacomi de la PNL să candideze din partea USL. Ei bine, această propunere nu i-a căzut bine deloc primarului Ion Niţulică, acesta afirmând că l-a bătut o dată pe Iacomi şi îl mai bate încă o dată şi la alegerile din acest an.

Niţulică are de adus reproşuri şi Oanei Mizil care, în opinia sa, nu a ţinut partidul unit. De altfel, din informaţiile noastre, la întâlnirea în care Filipescu i-ar fi propus lui Niţulică această variantă, prezentă era chiar şi Oana Mizil, preşedinta organizaţiei judeţene a PSD.

Nu numai acestea au fost motivele care l-au determinat pe Niţulică să îşi îndrepte atenţia spre democrat-liberali. El spune că venirea sa în rândurile portocaliilor se datorează şi prieteniei cu doi oameni: senatorul Constantin Dumitru şi deputatul Stelian Fuia care l-au ajutat foarte mult în ultimii trei ani. Cu sprijinul acestora comuna Dor Mărunt a intrat în normalitate. Nu avea niciun metru de reţea de apă potabilă, acum are. Nu avea gaz metan, acum sunt deja 8 familii care s-au racordat la reţeaua de gaz metan. De asemenea, drumurile au fost pietruite şi se aşteaptă ca lucrările pe PNDI să fie demarate.

Niţulică este al doilea primar PSD, după Paul Radu – primarul din Gălbinaşi,  care îşi anunţă candidatura din partea PDL pentru alegerile din acest an. Noul an doar a început, aşa că până în noiembrie, surprizele se pot ţine lanţ.     


There is no ads to display, Please add some