Mărţişoare risipite

Please enter banners and links.

Prima acţiune edilitar –gospodărească de amploare pe 2013 a noului Executiv, 3 D, de la Primăria Călăraşi, a fost toaletarea copacilor de pe strada Bucureşti, tronsonul 5 Călăraşi-Cuţitul de Argint . O lucrare complexă (!), cum nu s-a mai făcut niciodată în municipiul de la Cotul Borcei . Tocmai din acest motiv, reacţiile nu au ezitat să apară . Cel mai virulent, în genul,, eu le ştiu pe toate !,, , a fost, bineînţeles, fostul edil-şef, Drag u(nora) dintre balaoacheşii care vând ţigări netimbrate în intersecţia de la,, Moldovence,, . A uitat,, frăţiorul nostru,, că domnia –sa a ordonat,,chelirea,, Parcului Jirlău şi dezafectarea de material dendrologic a zonei din spatele,, 5 Călăraşiului,,, nu mai departe decât în decursul anului trecut !? Iar despre masa lemnoasă rezultată din doborârea pomilor, mai înalţi decât blocurile din jur, aceeaşi tăcere, ca şi în cazul bordurilor din granit , reciclate de pe străzile oraşului nostru . Oare, nea’ Nicu, chiar ne crede fraieri pe toţi ? De ce nu este el la fel de nervos (!) şi de combativ (?), cu argumente, of course, ( scuze, n-am găsit altă rimă !), şi în cazul lipsei evidenţei miilor de metri steri, de lemn de plop, tăiaţi pe perioada mandatelor sale de la Şcoala Mircea Vodă, Parcul Intim şi Parcul Dumbrava, a modului lor de valorificare-utilizare, precum şi a prejudiciului creat comunităţii ?Mai ales că efectuarea de achiziţii, utilizând bugetul de venituri şi cheltuieli al municipalităţii, fără consultarea Consiliului Local, precum şi dezafectarea unor bunuri fără să existe documente din care să rezulte ce materiale recuperate au fost vândute, în ce cantităţi şi cu ce preţ, plus valoarea totală ce trebuia încasată, etc, etc, constituie faptă penală şi se sancţionează drastic, conform legii …
Sau, alt exemplu, mai simplu, oare de ce, dl. fost primar, Nicolae Dragu, aşterne şi azi o tăcere mormântală privind,, afacerea PIC,, ? Pentru că, între noi fie vorba, construcţia celebrului supermarket al piteşteanului Penescu, pe şos. Sloboziei, n-a fost altceva decât o imensă păcăleală ! Nicidecum o,, catedrală a cumpărăturilor,, ( Dragu dixit! ) ori o nouă,, zonă zero,, a municipiului Călăraşi ( Danciu dixit!), situată la o aruncătură de privire ( plus o subtraversare uşoară de apă şi canal, zicem noi) de Cartierul Rezidenţial (?!), şi acesta un obiectiv investiţional,, bifat,, la (ne)realizările trecutelor trei administraţii, marca Dragu .
Pentru că, să nu uităm niciodată, marile realizări ale fostului edil-şef, Drag u(nora), le putem număra pe degetele unei singure mâini. Astfel, încă de la început, Dragu a reuşit să separe municipiul Călăraşi, în două, prin amplasarea unui gard metalic, colorat în verde şi galben, pe întreg scuarul de la 5 Călăraşi la Orizont, gard care a fost demolat de actuala administraţie locală (şi bine a făcut !) . Acest gard este ( era) încă străjuit de catarge înalte, pe care flutură steaguri rupte şi decolorate (toate necesită, urgent, întreţinere, musai utilizând fonduri publice !) . O altă realizare a fostului Primar de Călăraşi a fost că a lăsat Spitalul judeţean fără niciun medic ATI, neputând să ofere, în 12 ani de Domnie(!), nici măcar o singură locuinţă, mai de Doamne-Ajută, unui astfel de specialist . Noroc că au fost alegeri locale pe 10 iunie, anul trecut, şi că s-a schimbat,, Jupânul,,, că altfel, şi acum discutam de,, cazul blocului M9,, ( Dragu a fost ultragiat de un locatar, jignit de alţii şi huiduit de toţi!), de sentinţa civilă obţinută de S.C. AlyTrans Com în instanţă, privind plata subvenţiei pentru transportul public urban de călători ( e vorba, evident, de multe miliarde de lei vechi ) ori de celebrul ( atenţie, nu am spus, onerosul!) contract de împrumut bancar ( în valoare de 160 de miliarde de lei vechi ) obţinut, în 2008, de la Dexia Komunalkredit Bank (Austria), cu termen de rambursare 2018 şi dobândă anuală de 9,02 % ! La acest din urmă,, capitol,, trebuind a fi spuse următoarele : că 100 de miliarde de lei vechi au fost folosiţi pentru reabilitarea totală a unor străzi, toate, sau aproape toate, distruse efectiv după prima ninsoare mai mare din ianuarie 2010 ! Cine nu mă crede, să meargă să vadă, ca să se convingă! …
Aşa cum a lăsat oraşul, pe 10 iunie 2012, fostul primar ( de tristă amintire), Nicolae Dragu, într-o stare generală de mizerie absolută şi de ruină incredibilă ( exemple: cartierul 2 Moldoveni şi Poşta Veche !), cu gunoaie neridicate niciodată la timp, cu străzi neasfaltate şi fără utilităţi de primă necesitate, pline în schimb de haite agresive de câini vagabonzi, cu blocuri nezugrăvite şi neigienizate de câteva decenii, însă cu borduri schimbate anual şi cu cele mai scumpe băncuţe din ţară, plus o faleză în paragină, un lac Jirlău plin de bălării şi o plajă mare nefolosită de 8 ani, recunosc şi eu, public, acum şi aici, că nici mie nu mi-a plăcut Călăraşiul meu natal . Tocmai de aceea am considerat că, oricine ar fi venit în locul,, fratelui-nostru hârciog,, , în Cabinetul nr. 1 de la Primărie, ar fi fost … bine-venit ! Vorba lui… Frangulea ( surpriză, nu-i aşa ? ), care scria,, La judecata presei,, din 1-7 iunie 2006, nr. 22/846, în ziarul Pământul: ,, Mai reproducem o propoziţie şi încheiem, în legătură cu Dragu:,, … liberalul vopsit ţipă la toată lumea dacă nu-i ies blaturile . Mai ales cele cu terenuri,, . Q. e.d.
Şi, fiindcă trebuie să încheiem într-o notă optimistă acest material de presă, îi mai dăm, d-lui. fost primar, N. Dragu, încă 3 mărţişoare risipite printre rânduri . Astfel :
1. Unii călărăşeni autentici îi reproşează ( pe bună dreptate?!) câteva fapte apropiate chiar de limita (i)legalităţii, cum ar fi, emiterea autorizaţiei de demolare a O.C. 1, pe baza unei simple declaraţii, dată pe propria răspundere, de un directoraş de pe la Lemtrans Prod Com S.A., privind proprietatea asupra activelor ( teren+instalaţii ) . De asemenea există suspiciuni privind prejudicierea bugetului local prin nesancţionarea cu amendă şi a altor lucrări de construcţii, fără autorizaţii de demolare sau construcţie . Se au aici în vedere Poşta Veche, Mall-Bazarul Big (al lui S.C. Ciprian S.R.L. ), Casa Memorială Eugen Cialâc(!) , de pe strada Flacăra, terasa din Parcul Intim, câteva sedii de bănci comerciale de la parterul blocurilor şi majoritatea lucrărilor suplimentare din cadrul programului SAMTID .
2. Este clar că doar construcţia unui adăpost şi a unei clinici veterinare, investiţii finanţate din bani publici locali, nu a rezolvat problema câinilor comunitari în municipiul Călăraşi .Chiar şi cu înfiinţarea unui serviciu public în cadrul organigramei Primăriei, problema este, încă, foarte greu de gestionat . Cu atât mai mult cu cât,, Întreprinderea Individuală Pleşca Gheorghe,, încă nu s-a desfiinţat . Ţi-aduci aminte, nea’ Nicule, de ea ? Contract de prestări servicii veterinare (examen clinic, deparazitare, vaccinare, sterilizare, crotaliere şi cazare pe timp de 15 zile ), licitaţie deschisă, 780 de câini capturaţi, 630 lei noi per câine, fără T.V.A., 725 900 lei noi , cu tot cu T.V.A, încasaţi în 2009 şi 2010, etc, etc, 1,6 milioane de lei noi cheltuiţi de autorităţile locale din Călăraşi pentru strângerea câinilor comunitari în perioada 2005-2009, etc, etc … Există, vreo explicaţie ? Ai vreun comentariu, nea’ Nicule, de făcut ?
3. Ultimul mărţişor este un citat din acelaşi Gheorghe Frangulea, săptămânalul Pământul, nr. 22/846, din 1-7 iunie 2006, în articolul,,Vrând să elimine Salubritatea de pe piaţa călărăşeană iese la iveală Adevărata faţă a lui Dragu !,,: ,, Adevăratele intenţii ale lui Dragu abia acum se văd: lipsă de respect faţă de promisiunile electorale, faţă de cei care l-au ajutat şi, deci, faţă de cetăţenii oraşului. În şedinţa de Consiliu Local din 25 mai şi-a încălcat cea mai importantă promisiune electorală făcută : aceea de a ajuta,, Salubritatea,, să-şi recapete restanţele de la Primărie, în fine, să ajungă, cu sprijin edilitar, o societate aptă de performanţă economică . Asta, după ce s-a folosit de,, Salubritatea,, în bătălia electorală cu PSD, cu Drăgan şi Ţuţuianu .În toată perioada de la preluarea mandatului nu a făcut decât să mintă conducerea şi a practicat jocul dublu sau triplu ( acesta e Dragu, din păcate!) cu alte societăţi de pe aiurea . Mai mult , nu i-a acordat restanţele la plată şi nu i-a plătit serviciile prestate la zi, decât atunci când a avut el interes şi când,, Salubritatea,, era prea înglobată în obligaţii, către bugetul consolidat al statului, ca să se mai salveze,, . Notre-réspect, Fra-gil ! Et, á bientôt ! 


There is no ads to display, Please add some