Marius Dulce : “Nu se va amenaja nici un drum care să înlesnească traficul prin Parcul Central”

Please enter banners and links.

“Așa cum am anunțat zilele trecute, astăzi după-amiază am organizat o întâlnire cu cetățenii cu privire la oportunitatea creării unei căi de acces pe B-dul 1 Mai între Strada Sloboziei și Strada Dobrogei, ca urmare a demarării unui proiect european în zona pietonală.

Era absolut necesară această consultare publică întrucât în spațiul public de vreo săptămână încoace s-a tot vehiculat informația că Primăria Călărași va recurge la “mutilarea” parcului pentru a crea acest drum. Total neadevărat!

PMC nu intenționează să facă vreun drum prin Parcul Central. A fost doar o simplă discuție cu privire la fluidizarea traficului printre blocurile care sunt amplasate în preajma parcului.

În concluzie, am decis împreună cu cetățenii de acolo din zonă, că fluxul de circulație actual trebuie menținut, pentru ca impactul pe care îl are proiectul de modernizare al pietonalului să nu-i afecteze în ceea ce privește accesul la propriile locuințe.

Deci, repet, nu se va amenaja nici un drum care să înlesnească traficul prin Parcul Central.

A fost o experiență inedită atât pentru mine cât și pentru colegii mei din Primărie, dialogul dovedindu-se, finalmente, de bun augur. Le mulțumesc tuturor pentru implicare, inclusiv colegilor mei care au muncit la demararea acestui proiect, finanțat din fonduri europene, și îi asigur pe toți cetățenii acestui municipiu că PMC va fi întotdeauna un partener serios de dialog pentru că doar împreună putem identifica soluțiile cele mai bune”.

 


There is no ads to display, Please add some