Manager nou, probleme vechi la spital

Please enter banners and links.

Bianca Vidaeff, despre plata datoriilor:
”Nu pot să vă spun că se rezolvă într-o lună şi pacienţii noştri vor avea tot ce trebuie”

Bianca Vidaeff este noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţe Călăraşi, după ce Victor Verinceanu şi-a dat demisia. Aceasta a fost numită în funcţie printr-o dispoziţie semnată de președintele Consiliul Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu. Bianca Vidaeff a făcut parte din echipa de conducere a spitalului judeţean , activând ca director de îngrijiri din anul 2004, până în prezent.

Prioritatea – reducerea cheltuielilor de personal

Managerul interimar al spitalului a precizat că a fost stabilit în cadrul echipei un plan de măsuri, de redresare economico-financiară, urmând a fi aplicat în continuare, acest plan vizând reducerea cheltuielilor de personal şi încadrarea în procentul de 70% din fondurile decontate de Casa Judeţeana de Asigurări de Sănătate, urmărirea utilizării judicioase a resurselor umane, materiale, financiare. „Vom monitoriza posturile, calitatea actului medical, vom reconsidera oferta de servicii medicale, vom reevalua toate activităţile spitalului, cu posibilitatea extinderii sau restrângerii activităţii, restabilirea unui echilibru economico- financiar”, a menţionat Bianca Vidaeff.

Plata datoriilor rămâne sub semnul întrebării

În urma plecării sale, Victor Verinceanu a lăsat spitalul înglodat în datorii, spitalul acumulând aproape 70 de miliarde lei vechi. Întrebată fiind dacă s-a gândit la o soluţie pentru a încerca să achite măcar o parte din datoriile spitalului, aceasta a răspuns prin fapul că urmăreşte reducerea costurilor, iar în limita posibilităţilor va încerca să achite şi din datorii, pentru că altfel furnizorii nu vor mai aproviziona spitalul cu medicamente, cu materiale sanitare, cu alimente. “Dacă dânsul nu a avut o soluţie de încadrare în fondurile alocate de casa judeţeană, de fondurile de la bugetul de stat, din veniturile proprii, că de fapt ăsta este bugetul spitalului, şi dacă dânsul nu a putut să se încadreze, probabil că nici eu nu pot să achit datoriile restante. Noi vom încerca, acum o să vedem dacă o să şi reuşim să facem lucrul ăsta. Ne trebuie timp, nu pot să vă spun că se rezolvă într-o lună şi pacienţii noştri vor avea tot ce trebuie”, a mai adăugat managerul interimar.

Mulţumirea pacienţilor, principalul scop

Noul manager și-a mai propus ca pacienții să fie mulțumiți de serviciile spitalului. Cum ar putea însă cei ce intră în spital să fie încântați când una dintre marile probleme cu care se confruntă spitalul călărăşean este lipsa de medicamente, materiale sanitare, iar oamenii sunt nevoiţi de foarte multe ori să vină cu ele în buzunar, deoarece spitalul judeţean nu le poate oferi, aşa că nu ştim cât de mulţumiţi vor fi pacienţii pe viitor de lipsurile spitaliceşti. „ Trebuie să ne plătim utilităţile şi cu prioritate salariile angajaţilor, dar şi aceasta se vor face cu încadrarea în 70% pe care noi în momentul acesta îl depăşim”, spune aceasta. Noul manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţe Călăraşi îşi propune să lucreze în echipă, alături de echipa mangerială pentru a contribui la bunul mers al activităţii. Potrivit acesteia, consiliul de administraţie, care a luat act de demisia lui Verinceanu, a propus preşedintelui Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu, încredinţarea managementului spitalului unei persoane juridice. 


There is no ads to display, Please add some