Maidanezul, agent electoral pentru Drăgulin

Please enter banners and links.

– el vrea să cheltuie 300 miliarde pe câini, în timp ce
spitalul judeţean e în faliment

Zilele până la alegerile locale sunt numărate pe degete şi, chiar dacă nu a început campania electorală, startul a fost furat de unii, în special de cei cotaţi cu a doua şansă. Dan Drăgulin face excepţie, însă în cazul său campania electorală a început în urmă cu vreo doi ani. Cum realizările sale în acest timp nu au fost remarcabile, el aduce în sprijinul său orice şi pe oricine. Ultimul aliat al lui Drăgulin îl reprezintă celebrul maidanez, ce ne face atâtea probleme în Călăraşi. Din păcate, liberalul nu vine cu soluţii pentru persoanele muşcate sau agresate de câini. Lătratul e la modă nu numai printre patrupezi.

Câinele a evoluat, e pe picior de egalitate cu omul

Erijându-se într-o persoană ce are grijă de banul public şi iubitor de animale, Dan Drăgulin s-a apucat în conferinţă de presă să împartă un raport cu privire la situaţia cîinilor fără stăpân din municipiul Călăraşi, realizat de o anumită Federaţie pentru Protecţia Animalelor şi Mediului, reprezentată de preşedintele său, Mircea Şerbănoiu. Raportul pe opt pagini descrie soarta “inumană” la care sunt supuşi maidanezii din Călăraşi, presărat pe alocuri cu poze. La una din ele ni se prezintă o explicaţie privind relele tratamente ale patrupedelor, cărora li se serveşte “pui cu gheare şi pene”. Ne pare rău, dar dar grătarul nu era încins şi nici ketchup sau muştar nu băgase la Alimentară. Pentru a arăta “cruzimea” autorităţilor Raportul este presărat cu multe cuvinte gen “ilegalităţi” sau “infracţiune” de ţi se ridică părul măciucă. Tendenţiozitatea acestui Raport este evidentă când se face lobby pe faţă asociaţiei „Save the dogs”, care a fost “alungată” de autorităţi din Călăraşi. Şi nici nu cerea mult. Doar 40.000 de euro, pe când noi credeam că asociaţiile de protecţia animalelor fac muncă voluntară. Gestionarea câinilor fără stăpân se face în momentul de faţă de primărie, prin Serviciul public pavaje şi spaţii verzi, şi asta probabil deranjează. Banii nu sunt încasaţi de o firmă privată sau de vreo asociaţie ce-şi zice de protecţia animalelor, când în realitate la mijloc e vorba de ochiul dracului. Pornind de la acest Raport Dan Drăgulin promite că va rezolva problema câinilor comunitari. Cum? Îi va aduna pe toţi de pe stradă. E campanie electorală şi se poate orice. Numai că atunci când este întrebat cât ne coastă această treabă Drăgulin ridică din umeri. Habar nu are! Atunci vă spunem noi. Conform primarului Nicolae Dragu cazarea unui câine în adăpost costă 5 euro pe zi, căci de eutanasiat nu se poate. Şi avem vreo 4000 de câini pe stradă. Asta înseamnă că pentru un câine din bugetul local trebuie cheltuiţi 6,45 milioane lei vechi pe lună, în timp ce salariul minim pe economie este de 7 milioane brut lunar. Un adevărat lux pentru un câine, tratat pe picior de egalitate cu oamenii. Nu am pus la socoteală şi sterilizarea ce se ridică undeva între 10 şi 15 euro de câine. Mergând mai departe cu socoteala rezultă că anual pentru adăpostirea şi hrana tuturor câinilor, aşa cum promite Drăgulin, din banul contribuabilului trebuie cheltuiţi 300 miliarde lei vechi. O sumă enormă, adică o treime din buget. Dacă Drăgulin va duce la capăt promisiunea sa populaţia trebuie să fie conştientă că străzile nu vor mai fi asfaltate, noaptea vom merge pe întuneric, învăţământul va fi subfinanţat, iar gunoaiele vor umple oraşul. Asta e viziunea lui Dan Drăgulin asupra Călăraşului. Dacă tot face promisiouni să meargă cu ele până la capăt.

Drăgulin, servit politic cu aşa-zise rapoarte despre maidanezi

Federaţia pentru protecţia Animalelor şi Mediului, condusă de un oarecare Mircea Şerbănoiu din Brăila se plânge în Raport de ilegalităţile şi relele tratamente la care sunt supuşi câinii din Călăraşi. 300 de miliarde lei vechi trebuie să scoată călărăşeanul anual din buzunar pentru ca maidanezii să aibă condiţii de cinci stele. Ne pare rău noi punem mai presus oamenii. Numai că respectiva Federaţie, constituită în decembrie anul trecut, la doar două săptămâni încheie un protocol de colaborare, cu cine credeţi, cu USL. La manifestare a participat însuşi Victor Ponta şi “ăla micu” de la PC. Evident, Crin Antonescu a preferat chiulul. Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului şi USL consideră că “ acordul dintre cele două entităţi reprezintă mai mult decât un protocol; este începutul unui război împotriva iresponsabilităţii lui Băsescu şi a rapacităţii coruptei găşti portocalii aservite”. Prin urmare treaba e clară: politică pe faţă, când noi credeam că băieţii se ocupă de bunăstarea animalelor. Dan Drăgulin este servit cu aşa zise rapoarte privind câinii fără stăpân, profită de naivitatea şi/sau interesul unora din presă şi îşi face campanie electorală. Mai trebuie spus şi că Drăgulin dă, pe ici pe colo, şi câte un milion, două să-i apară moaca în ziar alături de un maidanez, astfel încât electoratul să vadă preocuparea sa. Vezi, Dane, că pentru chestia asta poţi să-i laşi pe unii fără serviciu.

Care e interesul asociaţiilor de protecţia animalelor?

Asociaţiile pentru protecţia animalelor sunt din ce în ce mai agresive, mai ales de când a fost adoptată legea eutanasierii, dar considerată neconstituţională. Aceste asociaţii sunt finanţate din diferite surse, iar ele îşi justifică existenţa doar atunci când există maidanzi. În lipsa acestora finanţarea este tăită, asociaţiile vor rămîne fără obiectul muncii, iar agresivii din conducere fără servici. Nu au foarte mulţi membrii, dar aceştia sunt extrem de vocali. Dacă iubesc atât de mult animalele trebuia să fi văzut în Călăraşi campanii de adopţii ai câinilor şi investiţii în ei. Fac doar scandal şi, prin diferite căi, nu urmăresc decât să pună mâna pe banii din bugetul local destinaţi maidanezilor. Aşa-zişii iubitori de animale nu scot bani din buzunarul propriu, dar în schimb cer contribuabilului să cheltuie pentru câini sume enorme în detrimentul oamenilor. Conform unei asociaţii de specialitate doar 2,5 milioane de euro sunt necesari în România pentru sterilizarea tuturor maidaneziilor. Suma ar putea fi strânsă de iubitorii de animale, inclusiv cu ajutorul binevoitorilor din Occident. Dar oare acesta le e intersul? Deşi susţin că prin vene le curge umanitatea sunt extrem de agresivi şi, pe diferite site-uri, putem citi că persoanele ce susţin eutanasierea ar trebui jupuite de vii, exterminate, torturate, etc. Asta dacă nu le extermină haitele de câini. Despre agresiunile împotriva copiilor, bătrânilor, femeilor, niciun cuvinţel. Ni se prezintă doar poze frumoase cu căţeluşi, căci pe dulăi îi vedem noi pe stradă.

Dulăul Drăgulin are grijă de maidanezi, dar a uitat de bolnavii din spital

Preocupat peste măsură de soarta maidanezilor, deşi nu a adoptat niciunul la vila din Coslogeni, Dan Drăgulin a uitat de bolnavii din spital, ce se află în curtea consiliului judeţean. Adică a sa. Nu avea habar că spitalul are 80 miliarde lei vechi datorii, în condiţiile în care era pe zero când a fost preluat acum un an de consiliul judeţean. Medicii pleacă din spital, iar secţiile lor sunt pe picior de desfiinţare, îl atenţionăm noi. Nu datorită salariilor mici, ci din cauza disensiunilor, a condiţiilor proaste, a lipsei dotărilor. Pacienţii preferă să se interneze la Bucureşti decât la Călăraşi, iar numărul de paturi a fost redus. În aceste condiţii a scăzut şi finanţarea de la Casa de Sănătate, iar cheltuielile vor trebui reduse. Drăgulin&Co nu face nimic şi se face că plouă, fără a lua vreo măsură. În acest fel spitalul se sufocă de datorii, fiind aproape de colaps. Va ţipa că nu dă Guvernul bani. Guvernul nu dă bani pentru incompetenţă. În cazul tinerei gravide moartă la 18 ani consiliul judeţean nu a luatr nicio măsură administrativă deşi ministerul a cerut acest lucru. În schimb, Dan Drăgulin ne va rezolva problema cânilor fără stăpân. Victorie! Adică victoria căinilor asupra oamenilor. Avem nevoie de un aşa primar!

N:R. Despre cinematograful 3D, unde s-au păpat 20 miliarde cu altă ocazie.
 


There is no ads to display, Please add some

About The Author