Înscrierile pentru clasa pregătitoare au început cu stângul

Please enter banners and links.

Prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare a început de luni, 5 martie, ce-i drept, cu stângul, deoarece timp de câteva ore, softul Ministerului Educaţiei nu a fost funcţional. Potrivit inspectorului şcolar general, Constantin Tudor, defecţiunea serverului a fost cauzată de faptul că au fost accesate cereri din toată ţara, aproape instantaneu, însă pe la ora 11, situaţia s-a rezolvat.

Peste 2100 de copii vor fi înscrişi în clasa pregătitoare

În acest moment, 2105 copii urmează să fie înscrişi în clasa pregătitoare, fiind astfel realizate 119 clase pregătitoare, iar alţi 2638 de copii, urmează să fie înscrişi în clasa I, ceea ce înseamnă alte 139 de clase I.

Mai este nevoie de 52 de cadre didactice calificate

Pe lângă cadrele didactice care există în prezent, în învăţământul primar, adică cele care se vor disponibiliza după clasa a patra, mai este nevoie de încă 59 de cadre calificate, iar din analiza efectuată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi, există această rezervă în rândul profesoarelor pentru învăţământul preşcolar, care au absolvit şi modulul de învăţământ primar. “Deci vom proceda cu prioritate prin aducerea acestor aşa zise educatoare, ca învăţătoare pentru clasele pregătitoare şi clasa I şi numai în locul lor vom încerca să încadrăm prin concursul din iulie , anul acesta , personal calificat prin concursul de titularizare şi dacă eventual nu se vor ocupa toate posturile la care am făcut referire,atunci vom apela eventual şi la profesori calificaţi, care nu sunt încă titulari. Important este că vom avea nişte posturi în plus în învăţământul primar şi posturi cu viabilitate, pentru că cine preia clasa pregătitoare, o duce până la clasa a patra , cine preia clasa I, normal că o duce până la a patra ” , a precizat Constantin Tudor. Acesta a mai adăugat faptul că pentru oraşele Călăraşi şi Olteniţa vor fi învăţători sau profesori pentru învăţământul primar foarte bine calificaţi, iar cei care vor fi repartizaţi de către direcţiunea şcolii pentru clasa pregătitoare vor urma un curs de două săptămâni pentru a se acomoda cu programa şi cu noul plan de învăţământ.

Copiii vor fi repartizaţi computerizat

Părinţii vor afla care sunt cadrele didactice cu 4-5 zile înainte de deschiderea anului şcolar 2012-2013. „Orice altă încercare de a afla sau de a influenţa este sortită eşecului. Din acest motiv s-a introdus acest program informatic privind înscrierea şi repartizarea aleatorie a copiilor, tocmai pentru a crea tuturor aceeaşi şansă. Nu vreau să critic sistemul vechi, dar înscrierea pe clase şi la „doamna” a generat, şi noi ştim cu toţii, o anume stare de nemulţumire în rândul unor categorii de elevi ai căror părinţi eu ştiu , nu erau aşa de bine poziţionaţi social ca să îşi poată trimite copilul unde ar fi avut nevoie. Aşa, fiecare copil este repartizat într-o clasă şi acolo, ulterior va fi repartizat la o doamnă învăţătoare”, a mai adăugat inspectorul şcolar.

Ce vor studia copiii în clasa pregătitoare

Curriculumul destinat clasei pregătitoare a fost publicat pe site-ul Ministerului, Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS). Asfel că, elevii clasei pregătitoare vor studia următoarele discipline:
• comunicare în limba română; educaţie pentru societate; religie; matematică şi explorarea mediului; tehnologii de informare si comunicare; muzică şi mişcare; educaţie fizică şi sport; arte vizuale şi lucru manual.

 


There is no ads to display, Please add some