Începe campania de vaccinare a elevilor

Please enter banners and links.

 

Vă informăm că în perioada 22-30 aprilie 2013 se va desfăşura Campania de vaccinare VPI (cu vaccin polio inactivat ) a elevilor din clasa a Ia.

De asemeni în perioada aprilie-iunie 2013  se desfăşoară acţiunea de recuperare a elevilor restanţieri la vaccinările RRO, VPI, dT pe care trebuia să le primească până acum în acest an şcolar sau în anii şcolari anteriori.

Având în vedere acoperirile vaccinale foarte joase la vaccinurile administrate copiilor de vârsta şcolară, acoperiri ce se asociază cu risc major de dobândire a infecţiei în cazul expunerii la o sursă de infecţie pentru boli prevenibile prin vaccinare ce pot evolua cu severitate înaltă, dorim să informăm părinţii privind vaccinările ce se administrează copiilor de vârstă şcolară.

Calendarul naţional de vaccinare 2012 , calendar care cuprinde şi vaccinările administrate în campanii şcolare în anul şcolar 2012-2013, prevede  următoarele vaccinări :

  

Vârsta recomandată

Vaccinul

Comentarii

 

 

 

Primele 24 de ore

Hep B

În maternitate

2-7 zile

BCG

În maternitate

2 luni

DTPa-VPI-Hib-Hep B (hexavalent)

Medic de familie

4 luni

DTPa-VPI-Hib (pentavalent)

Medic de familie

6 luni

DTPa-VPI-Hib-Hep B (hexavalent)

Medic de familie

12 luni

DTPa-VPI-Hib (pentavalent), RRO

Medic de familie

4 ani

DTPa

Medic de familie

7 ani (în clasa I)

RRO

Campanii şcolare

7-9 ani (clasele I-III)

VPI

Campanii şcolare

14 ani

dT

Campanii şcolare

 

Din studierea calendarului se poate observa foarte clar că vacinurile făcute la vârsta şcolară sunt de fapt doze de continuare, de întărire a imunităţii-numite rapeluri şi conţin antigene de fixare, adică aceleaşi antigene componente şi în vaccinurile pe care copiii le fac încă din primul an de viaţă.

Este important ca parinţii să ştie că aceşti copii nu fac la vârsta şcolară alte vaccinuri decât cele pe care le-au făcut deja în prima copilărie şi că aceste doze nu fac decât să le întărească imunitatea DEJA DOBÂNDITĂ împotriva unor boli foarte grave, cu mortalitate mare.

 Prin urmare solicităm tuturor părinţilor elevilor din clasele I-VIII să contacteze medicul de familie pentru a fi verificate antecedentele vaccinale ale copiilor şi a li se comunica ce vaccin trebuie să primească şi când să fie prezentat copilul la vaccinare.

 

Încurajăm toţi părinţii să prezinte copilul la medicul de familie la data stabilită de medic pentru a fi vaccinat şi protejat.

 

Reamintim faptul că recenta epidemie de rubeolă şi actuala epidemie de rujeolă sunt dovada importanţei vaccinărilor şi arată amploarea pe care o poate avea oricare dintre bolile prevenibile prin vaccinare când una dintre aceste boli prevenibile pătrunde într-o comunitate cu populaţie nevaccinată sau cu acoperiri vaccinale joase.


There is no ads to display, Please add some

About The Author