Scrisoare deschisă
Please enter banners and links.
Preşedinte Consiliul Judeţean Călăraşi – Răducu George FILIPESCU
Vicepreşedinte Consiliul Judeţean Călăraşi – Responsabil de Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi – Marian DINULESCU
Prin formarea mea profesională, prin meseria pe care o exercit, sunt direct conectat cu unul dintre domeniile de interes public – sistemul de sănătate, şi implicit, cu ceea ce înseamnă calitatea serviciilor medicale aplicate şi prestate din judeţul Călăraşi.
Drept pentru care m-am documentat cu mare atenţie asupra tuturor problemelor existente sau apărute în cadrul acestui sistem.
În ultima perioadă de timp, mai exact din momentul în care Consiliul Judeţean Călăraşi a preluat de la Ministerul Sănătăţii coordonarea Spitalului Judeţean Călăraşi, am urmărit gradul de satisfacţie a călărăşeanului faţă de serviciile medicale de care beneficiază la nivelul acestuia.
Iniţial, am considerat că preluarea de către Consiliul Judeţean trebuia să aducă un plus valoare calităţii şi diversităţii serviciilor medicale oferite în spital, un beneficiu prin prisma faptului că aveam la îndemână toţi “ factorii “ necesari. Apoi, am constatat cu îngrijorare nivelul tot mai scăzut de calitate medicală din cadrul spitalului, asociat cu nemulţumirile tot mai mari şi vizibile ale populaţiei din Călăraşi. Aceasta fiind datorată unui act medical deficitar prin îndepărtarea puţinilor medici pe care i-am avut, a unei politici total eronate de personal, a unei igiene neconforme – fapte semnalate în repetate rânduri şi de presa locală.
Totul a culminat cu “achiziţia” de către dumneavoastră, Consiliul Judeţean, a unui management privat pentru conducerea Spitalului Judeţean, ( de parcă în toată urbea noastră nu se puteau identifica persoane capabile şi automat informate care să preia această conducere ). Un management privat angajat cu sume de bani astronomice, de douăzeci de ori mai mari decât salariul majorităţii oamenilor acestui municipiu şi acestui judeţ. Rezultatul, din păcate, este unul simplu: mizerie, scandaluri, medici care şi-au dat demisia, medici care au plecat, solicităm permanent ambulanţa pentru intervenţii care altădată erau considerate banale.
Am ajuns să ne rugăm de spitale din capitală sau de spitalul din Slobozia să ne primească pacienţii, aflaţi în stare de urgenţă, cu timpi de aşteptare pierduţi enormi.
Într-un cuvant – HAOS!
Apoi am primit, pe acest fond de iresponsabilitate, declasificarea din partea Ministerului Sănătăţii (deşi aveam de o mare perioadă de timp un plan de conformare foarte clar definit), a Spitalului Judeţean din gradul III în gradul IV (singurul Spital judeţean din ţară declasificat la gradul IV). Chiar dacă aţi încercat să ne comunicaţi nouă, călărăşenilor, că de fapt nu este ceva atât de grav şi că aveţi soluţii pentru remedierea problemei, vă comunic şi le transmit tuturor, cu mâhnire, dar cu sinceritate, că dacă situaţia va rămâne nemodificată, va exista un efect de CĂDERE TOTALĂ A SPITALULUI. Această cădere va avea consecinţe majore negative ireversibile în sensul în care: vom mai pierde medici, se va disponibiliza personal din spital, se vor reduce liniile de gardă, se va reduce numărul de secţii şi de specialităţi acoperite la acest moment, se va reduce finanţarea spitalului, va scădea numărul de paturi din spital şi cel mai GRAV – populaţia municipiului şi a zonelor arondate va beneficia la nivel de spital de doar câteva servicii medicale (pe secţiile de interne si de chirurgie). Vai şi amar de cel care-şi va “ permite “ să mai fie în situaţie de urgenţă medicală.
Aici ne-aţi adus!
Aceasta este “sănătatea” pe care ne-aţi pregatit-o de la preluarea Spitalului!
În încheiere, vă adresez câteva întrebări pertinente la care vă cer (în numele călărăşenilor) să-mi răspundeţi:
- În două-trei luni de zile vor mai exista la nivelul Spitalului medici specialişti în pediatrie? Şi dacă da, comunicaţi populaţiei numele acestora ca să ştie cui să se adreseze dacă au probleme cu cei mici
- Va mai funcţiona garda de pediatrie? Şi dacă da, în cadrul gărzii vom regăsi medici specialişti pediatri?
- La nivelul secţiei de pediatrie va mai exista activitate medicală? Şi dacă da, care sunt medicii care o vor practica?
- De ce ne pleacă medicii specialişti în pediatrie? Ce aţi făcut ca să-i ţinem aici, unde este locul lor?
- Ce medici specialisti în pediatrie aţi adus în ultimul timp la spital?
- Ce măsuri concrete aţi luat pentru a rezolva problemele deosebite de igienă apărute la nivelul secţiei de pediatrie?
Vă anunţ, pe această cale, că nu concep atât eu, cât şi cetăţenii din Călăraşi (cel puţin cei cu care am discutat personal şi nu sunt deloc puţini ) să ajungem în situaţia în care copiii bolnavi să ia drumul spitalelor din Bucureşti sau din alte judeţe. Nu pot să admit să ajungem la situaţii foarte grave, poate chiar decesele copiilor bolnavi, din cauza INCOMPETENŢEI FACTORILOR DECIZIONALI!
Vă declar DIRECT RĂSPUNZĂTORI dacă se va ajunge aici!
Fără stimă,
Dan Eugen Cristodor,
Preşedinte PSD Călăraşi
There is no ads to display, Please add some