Gabriel Duţu adoră mâncarea chinezească

Please enter banners and links.

Mare amator de vacanţe în Maldive şi de bucătărie chinezească, actorul din “Narcisa Sălbatică” ne povesteşte despre pasiunea sa pentru sporturile acvatice, despre verile pline de distracţie petrecute în Constanţa natală, dar şi despre întâlnirea de gradul trei cu ursul nostru carpatin.

Zodiac Travel: Cum a decurs prima vacanţă a copilăriei?

Gabriel Duţu: Cred că s-a întâmplat când eram prin clasa a V-a, într-o tabără şcolară, unde eram adunaţi cam 20 de copii într-o cameră şi făceam tot felul de năzbâtii, gen să ne murdărim cu cremă de pantofi sau să ne punem pastă de dinţi pe clanţa uşii.

ZT: Dar prima vacanţă de “adolescent”?

GD: Fiind originar din Constanţa, am avut ocazia să-mi petrec majoritatea verilor pe litoral, de altfel veri pline de distracţie şi de încurcături în care ne băgăm noi, băieţii. Era perioada comunistă, când străinii veneau să se bronzeze pe plajele noastre şi, inevitabil, puneam ochii şi pe câte o nordică. Chiar ţin minte un episod din perioada respectivă: nu aveam voie cu valută şi obişnuiam să mă duc în clubul “Castel” de unde ieşeam “mai şifonat” de către poliţişti sau, în unele cazuri, pe geamul de la baia discotecii.

ZT: De la munte ai vreo experienţă de împărtăşit?

GD: Am avut o întâlnire de gradul trei cu un urs. Eram instalaţi cu cortul pe la Zărneşti, şi fiind plecaţi în drumeţie, ne-am lăsat o parte din bagaje în cort. La întoarcere am fost întâmpinaţi de un urs care a avut grijă să ne strice şi adăpostul şi să ne lase fără mâncare. Am încercat noi să-l speriem cu un foc de tabără şi am avut mare noroc că a plecat liniştit după ce s-a înfruptat din proviziile noastre. Două zile a trebuit să construim un adăpost şi să supravieţuim cu ce ne-a rămas, dar a fost frumos…

ZT: Dacă episodul cu muntele a reprezentat o vacanţă mai “chinuită”, când ai avut parte de una cu adevărat plină de răsfăţ?

GD: Am avut ocazia unui turneu în Turcia, cu trupa teatrului din Constanţa, acolo fiind răsfăţat şi tratat ca un adevărat sultan. Băi turceşti, masaje, înot, plaja cât era ziua de lungă – a fost o vacanţă de 5 stele la propriu…

ZT: În familia ta, cine decide vacanţele: tu sau soţia?

GD: Eu vin cu ideile şi cu surprizele, mai ales că iubita mea a fost surprinsă de o vacanţă la Veneţia, când mi-am luat inima în dinţi şi doza suficientă de romantism şi am cerut-o de soţie în gondolă. De atunci, a lăsat pe mâna mea vacanţele, ştie că va fi mereu încântată de alegere.

ZT: Eşti pasionat de sporturile acvatice, ai şi brevet de scafandru. Unde ţi-ar plăcea să practici aceste sporturi?

GD: Cred că aş începe cu Hawaii. Surfing în Hawaii sună tentant pentru mine, iar apoi aş putea continua cu Australia sau Noua Zeelandă.

ZT: Ai avut ocazia să vizitezi Statele Unite, iar secretele cascadoriei le-ai învăţat în Seattle. Te-ai gândit vreodată să te stabileşti acolo?

GD: Într-adevăr, am avut ocazia să călătoresc în State, chiar în mai multe oraşe de acolo, iar in Seattle am rămas o lună de zile. Cred că sunt ataşat de România, aici îmi practic meseria, aici mi-am format viaţa şi nu văd să o iau de la capăt în altă parte. Consider că sunt împlinit aici.

ZT: Dacă ar fi să alegi un loc unde să te relaxezi şi să ai parte de vacanţa ideală, care ar fi acela?

GD: Să fiu într-un bungalow pe apă, undeva în Maldive, alături de familie. Cred că aceasta ar fi vacanţa ideală pentru mine.

ZT: Ce delicii culinare te-au încântat pe parcursul călătoriilor tale?

GD: Din păcate, din acest punct de vedere aş fi vrut să semăn cu tata. El a fost navigator şi a avut posibilitatea să guste toate ciudăţeniile culinare din lume: şerpi, maimuţe, gândaci etc. Eu sunt mai tradiţionalist, îmi place să văd ce mănânc şi nu sunt prea receptiv la mâncăruri pe care să nu le recunosc. Nu îmi place sushi, însă ador mâncarea chinezească.

ZT: Ce vacanţă ai pregătit pentru 2012?

GD: Pentru 2012 aş avea trei opţiuni, însă nu ştiu care se va materializa. Am două invitaţii pentru Emirate sau pentru coasta Californiei, însă cea mai ofertantă rămâne vacanţa de vară petrecută pe şantierul viitoarei mele case (râde).

 

Sursa: Zodiac Travel (www.zodiac-travel.ro)


There is no ads to display, Please add some