Filipescu face analize înainte de a împărţi funcţiile

Please enter banners and links.

Rumoare în tabăra USL, după rezultatele alegerilor. Acum, cele trei partide fac analize şi trag concluzii să vadă ce au avut şi ce au pierdut sau câştigat. Cel mai mult contează analiza pe care o face Răducu Filipescu, singurul care decide ce şi cum se împart funcţiile. Acesta a declarat deja, referitor la pretenţiile PC de a obţine un vicepreşedinte de consiliu judeţean, că: „Şi luna are pretenţii să fie în centrul universului….”. Cât despre celelalte posturi promise, PSD – unul de vicepreşedinte la consiliul judeţean, altul PC de viceprimar la municipiul Călăraşi, Filipescu a comentat doar atât: „vedem, facem analize. Nu avem analize făcute. Fiecare primeşte ceea ce merită”.
O oarecare supărare răzbate dinspre preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu. Nu a obţinut scorul de 70% pe care şi l-a dorit foarte mult. Asta nu ar fi o problemă, au ieşit învingători până la urmă. Mai grav este că USL nu a reuşit să câştige cel puţin 20 de consilieri judeţeni, atât cât a avut PNL-PSD şi PC în 2008. A luat cu 3 consilieri mai puţini, ceea ce lui Filipescu nu-i convine. Şi are şi dreptate. Scorul obţinut nu-i asigură două treimi şi îl pune în situaţia de a negocia proiectele ce necesită un asemenea număr de voturi.
Nici rezultatele obţinute pe municipiul Călăraşi nu pot fi mulţumitoare pentru USL. Au luat 12 consilieri, deşi în 2008, PNL-PSD şi PC au obţinut 15 mandate de consilieri locali. Tot cu trei mandate mai puţin şi aceeaşi situaţie ca la consiliul judeţean, USL nu are două treimi. Ceea ce a pierdut USL a câştigat, în schimb, PP-DD care a stricat socotelile USL.
Una peste alta, după ce se vor face analizele se vor împărţi şi funcţiile de vicepreşedinţi şi viceprimari. Totuşi, surprize nu vor fi faţă de înţelegerile anterioare avute şi asta pentru că PNL nu poate lua totul. Trebuie să dea ceva şi partenerilor din USL. În orice caz, PNL ar fi câştigat mult mai mult, exact ca şi PDL, dacă ar fi mers separat în alegeri, decât în alianţă. 


There is no ads to display, Please add some