„Eu cred că peste patru ani n-am să mai fac campanie electorală”

Please enter banners and links.

– declară Daniel Ştefan Drăgulin, primarul municipiului Călăraşi

– Campania electorală s-a încheiat. A fost una grea sau uşoară pentru primarul Daniel Ştefan Drăgulin?
Daniel Ştefan Drăgulin:
Orice confruntare într-o campanie electorală nu poate fi considerată uşoară pentru că începând de la oamenii cu care intri în contact, până la adversari, fiecare are un comportament aparte. Cei la care mergi şi vorbeşti cu ei sunt nemulţumiţi pentru tot ceea ce s-a întâmplat înainte, pentru faptul că toţi au promis şi vii şi tu acum cu ce? Promiţi şi tu la fel ca ceilalţi! Eu a trebuit să schimb modul de abordare a relaţiei cu călărăşenii întrucât aceştia erau sătui de promisiuni şi s-a văzut de fapt. Rezultatul obţinut spune că modul de abordare a problemelor, a programului nostru a fost cu totul altfel decât au făcut ceilalţi în sensul că nu mai promitem, în momentul în care vom fi aleşi, vom şi trece la fapte.

„ Mă aşteptam să câştig”

– Simţeaţi această victorie? Vă aşteptaţi la peste 18 mii de voturi?
– Sincer, mă aşteptam să câştig, întrucât de foarte mult timp am intrat într-o precampanie. Am stat de vorbă cu foarte mulţi cetăţeni şi mai ales în ultima lună când a început campania propriu zisă, relaţia pe care am avut-o cu aceştia a fost una foarte bună, chiar nesperat de bună. Oamenii au înţeles că de fapt eu vin cu o altfel de politică, eu vin cu altfel de propuneri, vin cu o echipă tânără, de perspectivă, curată, care vrea într-adevăr să facă treabă.
– Scorul pe care l-aţi obţinut vă responsabilizează foarte mult…
– Da, mă responsabilizează oricum pentru că primarul trebuie să fie cel care dă nota unei localităţi, unei urbe. Ca atare, atâta timp cât eu am arătat că nu sunt lucrurile bune în diferite domenii, este normal şi corect ca primarul, în perioada imediată, să ia deja primele măsuri pentru a ameliora aceste lucruri.

Daniel Drăgulin vrea un oraş curat

 – Chiar dacă astăzi nu sunteţi primar încă, nu sunteţi validat, vă propun să nu mai vorbim despre promisiuni, ci de fapte. Care sunt măsurile pe care le veţi lua, să spunem în următoarele 6 luni?
– Am luat deja legătura cu cei de la „Save the Dogs”, pentru a intra în linie dreaptă cu problema arzătoare a câinilor comunitari, vom realiza cred o colaborare. Primăria are un serviciu de specialitate şi vom vedea ce măcuri vom putea lua imediat în vederea micşorării numărului de câini comunitari şi pentru a fi ţinuţi în padocuri.A doua problemă este problema curăţeniei, a treia problemă este cea a iluminatului public.
– Să înţeleg că nu o să mai vedem câini în faţa primăriei.
– Sper, cât mai repede. Şi, după aceea, în funcţie de banii care mai sunt în bugetul primăriei, vom începe să realizăm acele lucrări pe care le-am şi promis: pe I.L Caragiale, în Mircea Vodă, pietruire, asfaltare, dar după ce vom avea apă şi canal. Vom continua imediat aceste lucrări de apă-canal pe proiectul Ecoaqua şi vom vedea dacă există posibilitatea simultan să mergem şi cu extinderea reţelelor de canal şi apă.

Va exista comunicare între APC şi Drăgulin

-Ce aveţi de spus despre rezultatul sau numărul de consilieri locali pe care l-aţi obţinut? E un consiliu local cu care veţi putea lucra?
– Sunt mulţumit că avem majoritatea. Voi putea lucra cu acest consiliu pentru că eu nu sunt un tip agresiv, nu sunt om
conflictual, nu creez presiuni asupra nimănui. Şedinţele vor fi publice. Cetăţenii vor vedea ce proiecte de hotărâre vom adopta, cine va fi împotrivă, cine va fi pentru. Cei care sunt de acord cu dezvoltarea Călăraşiului, cei care nu sunt de acord, cei care vor pune beţe în roate sau cei care consideră că a sosit momentul să facem cu toţii o altfel de politică şi să punem umărul la dezvoltarea municipiului Călăraşi.
– Ce relaţie credeţi că veţi avea în consiliul local cu APC?
– Cred că voi avea o relaţie foarte bună, în sensul că în APC sunt consilieri cu care se poate discuta, sunt specialişti şi cred că având o comunicare corespunzătoare vom putea realiza lucruri bune în consiliul local.

„Dragu nu s-a comportat ca un adevărat politician”

-Pentru învinşi aveţi un mesaj?
– A fost o luptă pe teren, îi felicit pentru modul în care s-au comportat, dar nu pe toţi.
– Pe cine nu felicitaţi?
– Pe fostul sau mai bine zis actualul primar în funcţie. N-a avut un comportament de luptător, n-a fost fair play, a denigrat, a înjurat, s-a comportat total altfel decât ar trebui să se comporte un politician într-o campanie electorală şi mai ales în ziua votului. Celorlalţi nu am ce să le reproşez. Sper că aşa cum am avut şi înainte o legătură bună, să am în continuare după ce vom fi validaţi.
– În următoarea perioadă vom vedea o vânătoare de vrăjitoare în Primăria Călăraşi? Veţi începe să veniţi şi să ne arătaţi facturile mari sau lucrările încărcate sau lucrurile proaste făcute de actualul primar?
– Nu o să fie nicio vânătoare de vrăjitoare, dar în momentul când vom constata unele dintre lucruri necorespunzătoare este normal ca opinia publică şi presa să afle pentru că eu de multe ori am spus că sunt multe lucruri care după părerea mea nu sunt legale în această primărie. Nu am nimic cu nimeni, nu am nimic cu actualul primar, important este că activitatea trebuie să meargă bine, chiar mult mai bine faţă de cum a mers până acum.

„Eu cred că peste patru ani n-am să mai fac campanie electorală”

– La final, pentru că veţi fi primarul tuturor călărăşenilor , nu numai al celor 18 mii care v-au votat, vă rog să le adresaţi un mesaj.
– Aş vrea să le mulţumesc mult pentru încrederea pe care ne-au dat-o. Le mulţumesc şi celor care nu m-au votat pentru că altfel nu era normal, poate programul pe care eu l-am prezentat nu a fost pe înţelesul tuturor. O să fac tot ce îmi stă în putinţă ca programul pe care noi l-am discutat în această perioadă, împreună cu echipa USL, să fie transpus în practică şi să demonstrăm că într-adevăr facem altă politică. Să aibă încredere în noi, să ne dea răgaz pentru a evalua toate problemele din primărie şi din muncipiul Călăraşi şi după aceea, vom vedea. Eu cred că peste patru ani, aşa cum le-am promis, n-am să mai fac campanie electorală, ci o să fim aleşi pentru rezultate. 


There is no ads to display, Please add some

About The Author