Explozia blocului de la Volna, în instanţă

Please enter banners and links.

DSC_0136Procurorii au finalizat cercetările în cazul exploziei produse pe 25 decembrie 2013 într-un bloc din centrul municipiului Călăraşi în urma căreia două persoane au decedat şi altele au suferit vătămări corporale.

Prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, Xenofonte Purcărea a declarat, marţi, pentru mediacalarasi.ro, că dosarul a fost finalizat prin întocmirea rechizitoriului în data de 28 septembrie 2015.

Potrivit sursei citate,  în acest dosar s-au efectuat cercetări atât faţă de persoana în apartamentul căruia a avut loc explozia cât şi faţă de un angajat al SC Distrigaz Reţele SRL care nu şi-a îndeplinit corespunzător atribuţiile de serviciu. Acesta este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de neglijenţă în serviciu şi distrugere riscând pedepse de până la 12 ani de închisoare. În privinţa proprietarului apartamentului procurorii au clasat cauza deoarece acesta a decedat la spital la câteva zile după explozie.

Prim procurorul Xenofonte Purcărea a mai precizat că în instanţa de judecată a fost trimisă ca parte responsabilă civilmente şi SC Distrigaz Reţele SRL.

În urma exploziei din 25 decembrie 2013 de la Călăraşi, în afară de cele două persoane decedate şi persoanele care au suferit vătămări corporale au mai fost afectate 17 apartamente, şapte spaţii comerciale şi sediile a două instituţii de stat (sediul SRI şi cel al Tribunalului Călăraşi), precum şi 14 autoturisme aflate în parcarea din faţa şi spatele blocului în care a avut loc explozia. 

În urmă cu mai multe luni Distrigaz a purtat negocieri cu cei prejudiciaţi însă, se pare, că nu s-a ajuns la nicio soluţie cu privire la despăgubiri.


There is no ads to display, Please add some