Dunărea a învins la Brăila și și-a asigurat locul la baraj!

dunarea

Please enter banners and links.

dunareaFotbal / Liga 2-play-off, seria 1: Dacia Unirea – Dunărea Călărași 0 – 2

Dunărea a învins la Brăila și și-a asigurat poziția a 2-a care merge la barajul pentru promovare în Liga 1. Într-un alt meci, Rapid s-a impus la limită la Farul, scor 1 – 0 și rămâne pe primul loc, asta până la o nouă decizie luată de Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal.

Elevii lui Adrian Mihalcea au reușit să se impună în deplasarea de la Brăila cu scorul de 2-0, prin golurile marcate în prima repriză de Kanda și Alami. Călărășenii au făcut un meci bun și se mențin pe locul 2 în play-off-ul seriei 1 din Liga 2 cu 38 de puncte, poziție care duce la barajul pentru promovarea în Liga 1. Dunărea a avut și o lovitură de la 11 metri, ratată de Vădrariu în minutul 65 iar cel mai bun jucător al călărășenilor din partida cu Brăila, mijlocașul, Alami Saifeddine, a fost aplaudat la scenă deschisă de spectatorii veniți pe un stadion construit în 1974 să vadă un meci crucial pentru locul 2.

Echipa de pe malul Borcei este foarte aproape de o prezență în Liga 1. Călărășenii mai au două meciuri de jucat în play-off-ul Ligii a 2-a cu Farul și la Clinceni dar și-au asigurat deja prezența la baraj, dar se pot duce direct în Liga 1 de pe prima poziție asta în cazul în care cei de la Rapid nu vor primi acea depunctare despre care se tot vorbește în ultimele zile. Rapidul are o datorie față de un fost jucător și trebuie să-i pletească suma 57.000 de euro, decizie luată de FIFA și urmează ca echipa din Giulești să fie și depunctată cu 6 puncte. 

Trupa lui Mihalcea a ajuns la o performanță unică în fotbalul local. Aflată la prima participare în Liga a 2-a după 20 de ani, Dunărea se bate acum pentru promovarea în Liga 1, un obiectiv foarte îndrăzneț care poate fi realizat. Clubul călărășean și-a depășit condiția iar actualul lot devine astfel cel mai bun din istoria clubului de 90 de ani de existență. 

Au evoluat echipele:

Dacia Unirea: Cr. Mitrea – Gab. Niţă, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – Olenic, Onofraş, C. Roşu, Frunză (cpt.) – Puşcaşu, Al. Muscă

Rezerve: Bg. Olaru – Necoară, D. Oprea, M. Dima, Petean, G. Iordache, M. Enciu

Antrenor: Alin Pânzaru.

Dunărea Călărași: C. Lungu – Ţenea, M. Popescu, Bg. Panait (cpt.), Bumbac, Vădrariu, Sg. Popescu, S. Matei, Alami, Al. Stoica, Kanda

Rezerve: G. Popa – Preoteasa, M. Ştefan, V. Balint, Val. Andrei, M. Chiţu, Săftescu

Antrenor: Adrian Mihalcea.

Arbitru: Ionuţ Coza (Cernica); Asistenţi: Mircea Orbuleţ şi Bogdan Gheorghe (ambii din Bucureşti).

Rezultate / etapa a 7-a:

Academica Clinceni – SC Bacău 1-5

Dacia Unirea Brăila – Dunărea Călărași 0-2

Farul Constanța – Rapid 0-1

 

Etapa a 8-a, play-off, sâmbătă, 21 mai:

Dunărea Călărași – Farul Constanța (în direct pe Digisport ora 18:00)

Rapid București – Academica Clinceni

Dacia Unirea Brăila – SC Bacău

Clasament / play-off, seria I

1          Rapid Bucureşti          40      

2          Dunărea Călăraşi         38      

3          Dacia Unirea Brăila     31      

4          SC Bacău                    29      

5          Academica Clinceni    27      

6          FC Farul Constanţa     25       


There is no ads to display, Please add some