DRAGĂ DUCU FILIPESCU,

Please enter banners and links.

tutuianuSuntem în Postul Naşterii Domnului, prezidenţiabilul vostru a câştigat alegerile pentru Palatul Cotroceni iar la sub-şefia Consiliului Judeţean Călăraşi ai reuşit să-ţi impui 2 apropiaţi. Semn că sfârşitul acesta de an a venit cu “numai bucurii”. Tocmai din acest motiv nu-ţi înţeleg supărarea/frustrarea/oftica. Anunţi ritos că nu vei mai candida, că îţi ajunge, că ai obosit să te tot lupţi cu alde Tărăcilă, Arbagic, Ţuţuianu (prin anii 2004-2008), Dinulescu, Muşat, Dumitru, PDL (2008-2010), cu Magearu, Muşat Emil, Dragu, Nedelcu (2012-2014), Drăgulin, Bebe, Şova, Florea, Aurel Nicolae, Diaconu (2014), Raluca Surdu, Bogdan Georgescu, Ştefan, Dumbravă, Dulce, Meseşanu, alianţa PSD+PC+UNPR (în prezent şi în viitor). Vesteşti public, să se audă până la K.W.J., că îţi pregăteşti un înlocuitor pe măsură, capabil să ducă PNL “mai departe”. Unde, dragă Ducu Filipescu? Că în judeţul nostru, dunărean şi de câmpie, nu aţi făcut nimic timp de 3 mandate, cât aţi cam fost pe la şefie. Nu s-a construit o fabrică, un drum, un podeţ măcar, nu s-a plantat o pădure sau ceva asemănător, nu s-a asfaltat o uliţă (scuze, la Perişoru, e altă mâncare de peşte! Bravo, dom’ Primar Tudorel Damian!), nu s-a început nici un bloc de locuinţe (de specialişti, pentru tineri căsătoriţi sau în regim de închiriere), nici un cămin de bătrâni (alea începute prin 2004-2005, pe la Vâlcelele, Cuza Vodă şi Vlad Ţepeş, nu sunt gata nici până acum!), vreo rampă ecologică de dus gunoiul menajer ori cine ştie ce vreo altă mare investiţie!…Aşa cum spuneam nu ai făcut (mai) nimic! Iar de la momentul “16 noiembrie” încoace, pe fundalul bruiajului agresiv al reclamelor de Crăciun (ce te-ndeamnă să cumperi şi să consumi în neştire !), nici nu se întrevăd perspective luminoase. De 25 de ani, Ceauşescu este viu în sufletul conaţionalilor noştri, lucrează în imaginaţia lor şi (se pare că) le-a cucerit inimile aşa cum nici în vremea lui de glorie nu reuşise. Priveşte, dragă Ducu Filipescu, spre sărăcia de la marginea oraşelor şi spre prosperizarea satului românesc ia aminte de procentul ridicat al closetelor în curte (de departe, cel mai ridicat din Europa !) şi de firavele reţele de canalizare ori de drumuri modernizate, care nu acoperă porţiuni vaste din ceea ce e locuit româneşte, ori măcar analizează, cu spiritul tău obiectiv şi critic, de ce 60 % dintre români cred că acum se trăieşte mai rău decât pe vremea “cizmarului nea’ Nicu”. Incearcă apoi să-ţi identifici vina/culpa personală (administrativă şi politică) şi vei ajunge repede la concluzia că, deşi de peste 10 ani în fruntea bucatelor, nu aţi făcut nimic bun pentru prosperitatea, confortul, siguranţa şi bunăstarea călărăşenilor noştri. Iar, de acum-încolo, cu Neamţul Vostru Taciturn la Cotroceni, va fi şi mai greu, infinit mai greu…

Tocmai din aceste cauze, mi-am declarat surprinderea privitoare la pasul în spate (sau în lateral?!) pe care îl anunţi că vrei să-l faci odată cu alegerile locale viitoare. Sau, poate că, nu-i aşa? Că nu-i decât o petardă, menită să-ţi arate posibilii aliaţi ? Sau prieteni? Oricum, cu cei 2 proaspăt cooptaţi la şefia Consiliului Judeţean Călăraşi, nu cred că “vei rupe norii”! Dinulescu e obişnuit să ascută creioane (?!) iar madam Craiu nu e altceva decât o biată noră de activist comunist, din acela vechi, chiar dacă sunteţi vecini de stradă. Nu cred, dragă Ducu Filipescu, în calităţile politice şi administrative ale celor 2, după cum nu cred că i-ai acceptat/propus/votat/promovat pentru a-i considera şi posibili înlocuitori. Unul va căuta noi pieţe de desfacere pentru Incom-Impex SRL iar cealăltă, până va învăţa că la Spanţov nu e gară, i se va termina mandatul. Şi-atunci, în aceste condiţii, despre ce vorbim noi, astăzi, aici? Pe cine vrei, tu, să abureşti cu retragerea? Vezi mai bine să nu te schimbe, “mintenaş”, Johannis şi Blaga, pentru rezultatele din alegeri ! Ai înţeles?…

Tot din magistrala ta ieşire publică, de săptămâna trecută (a propos, mai cheamă şi alţi liberali, cu funcţii, la conferinţele de presă ale noului PNL, să-i cunoaştem şi noi, să se expună şi ei, să te mai degrevezi şi tu, să “mă mai râd” şi eu, etc, etc…că de bărbiţa cu cheliuţă asortată (a ta) ne-am cam săturat!), am înţeles că nici al treilea manager al spitalului nostru călărăşean, nu te-a mulţumit. Că te-ai cam “sastisit” să tot plăteşti, ca un adevărat nabab, arierate, datorii, medicamente, reparaţii, dotări, salarii chiar, asta în timp ce curăţenia, în Spitalul Jud. de Urgenţe, lasă de dorit, externalizarea serviciilor a rămas doar prinsă-n plan, medicamentele sunt aduse de acasă (de bolnavi) cu sacoşa, conturile sunt ritmic blocate, lifturile nefuncţionale, secţiile nezugrăvite, aparatura medicală învechită, serviciile medicale în suferinţă iar medicii în stradă (!)-că n-au locuinţe! Şi, bine măi, dragă Ducu Filipescu, chiar aşa să expediezi, rapid, o problemă spinoasă (ca aceea a locuinţelor pentru doctori!), taman în curtea Primarului? Dar responsabilitatea ta, unde e? Cum poţi să gândeşti astfel? Mai ales că, aşa cum te-a informat Drăgulin: “Cons. Jud. are în proprietate, o fundaţie de bloc, în mun. Călăraşi”. De ce nu prinzi în BVC pe 2015, la capitolul investiţii, finalizarea (în cel mai scurt timp posibil) a acestor locuinţe? Pe care apoi le-ai putea popula cu medici, profesori, ofiţeri, funcţionari publici, preoţi sau notari, în aşa fel încât aceste diverse tipuri de specialişti să se-nghesuie să vină să lucreze în judeţul pe care tu îl conduci de mai bine de 10 ani, ca un adevărat preş. de Consiliu Judeţean. Sau, mai bine (iată o altă idee !), dă-l urgent afară din locuinţade serviciu pe care o ocupă acum, fraudulos şo ilegal , pe fostul prefect băsist de Călăraşi, pe Emil Muşat, proaspătul tău coleg de partid, şi mai faci rost de încă un apartament, potrivit pentru aducerea şi stabilizarea la Călăraşi, a încă unei familii tinere de medici. Aşa că, ai destule variante, nu mai “muta mortu’ pe Academiei” şi nu mai arunca pisica în ograda lui Drăgulin. Şi-aşa, se vorbeşte pe la noi, prin târg, că i-ai cam pus gând rău (lui Drăgulin, nu pisicii !) şi că n-o să-l mai ajuţi, cu bani publici, nici la handbal, nici la fotbal (chiar dacă pe acolo mai e şi Ivanciu !) sau futsal, cu atât mai puţin în susţinerea cofinanţărilor locale, la proiectele câştigate din fonduri europene ! Ceea ce n-ar fi tocmai de dorit ! Mai ales că, se zice tot pe la noi, prin Piaţa Centrală, cel care te învaţă toate aceste manevre, ca un sfetnic de taină (şi de pahar, y compris !), nu este altcineva decât “mult iubitul şi sti(g)matul” Frăţior ! Vorba-aceea : “Mare om, mare caracter!”. Cu stima de rigoare, te salută ca de obicei şi încheie aceste rânduri, prof. ŢMD, fost Primar PSD al mun. Călăraşi.

PS1. Pentru că reziliezi contractul cu Tetraedru Medical Consulting SRL ca să stopezi risipa (care există, ca la orice spital !), îţi vând un pont-deleagă-l pe M. Dinulescu (prin fişa postului de vice) să se ocupe el de Spital. Diba cunoaşte f.b. fenomenul risipei banilor publici din sistemul sanitar, fiind primul care a sesizat opinia publică de faptul că există pacienţi care trec pe la cabinetele private ale medicilor, după ce aceiaşi pacienţi au trecut pe la aceiaşi medici în spital. Asta însemnând că medicul, în privat, oferă servicii medicale pe care le-ar putea oferi şi în spital, văduvind în acest mod spitalul de fondurile necesare sau, mai grav, putând duce la alocarea unui buget mult mai mic pentru Spital prin decontarea de către CJAS a unor servicii fictive oferite pacientului (în privat).

PS2. Mi-a plăcut un mesaj postat recent, pe pagina lor de Facebook, de trupa Vunk : “În momentul acesta, nu cred că există politică reală în România! Cred doar că există oameni de afaceri care au intrat în politică şi politicieni care vor să facă afaceri. Mai avem de răbdat puţin până va apărea un lider politic adevărat în jurul căruia să se adune lumea reală, nu cea care este împinsă la vot şi care să creadă cu adevărat în el”. Şi când te gândeşti că există călărăşeni care te asemuiesc, la figură, cu….Lenin!? Hai, pa, dragă Ducu Filipescu!

prof. Daniel Mirel Țuțuianu

     02.XII. 2014

Călăraşi


There is no ads to display, Please add some