Distribuirea de produse cu ajutoare alimentare acordate categoriilor defavorizate ale populației

Please enter banners and links.

Primăria Municipiului Călărași anunță că începând cu data de 10.08.2020, între orele 08.30 – 16.00, Direcția de Asistență Socială Călărași va distribui la sediul Cantinei de Ajutor Social, din strada Prel. Dobrogei, nr. 65, produsele cu ajutoare alimentare  acordate categoriilor defavorizate ale populației, prin intermediul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (POAD).

           Distribuirea se va face către beneficiarii înscriși pe listele inițiale, în ordinea prezentării la centrul de distribuție.

           Beneficiarii de pe listele inițiale sunt:

  • 75 persoane (titulari dosar ajutor social).  Persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție a primarului, dreptul la un venit minim garantat, conform Legii nr. 416/2001 cu modificările și completările ulterioare;
  • 343 beneficiari (titulari și membrii familiei). Familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, conform Legii nr.277/2010, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Beneficiarii de pe listele suplimentare sunt:

  • Persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, persoanele dependente (persoane cu handicap grav  și accentuat, adulți și copii) precum și persoanele care locuiesc în așezări informale (aprobate prin Ordinul Prefectului județului).

Acordarea de sprijin categoriilorde persoane pe liste suplimentare se realizează, numai în cazul în care există stocuri de produse cu ajutoarealimentare, după distribuirea pe listele inițiale.

Ridicarea produselor se va face personal, în baza prezentării actului de identitate valabil și se vor elimina persoanele neeligibile la data distribuirii.

  • Conținutul pachetului cu ajutoare alimentare:

– Făină albă de grâu – 5 pungi de 1 kg.

– Mălai – 4 pungi de 1 kg.

– Paste fainoase – 2 pungi de 400 gr.

– Ulei – 4 sticle plastic de 1 l.

– Zahăr – 2 pungi de 1 kg.

– Orez – 4 pungi de 1 kg.

– Conservă carne de vită – 5 cutii metalice de 300 gr.

-Conservă carne de porc – 3 cutii metalice de 300 gr.

– Conservă pateu de ficat de porc -5 cutii metalice de 200 gr.

– Compot de fructe – 2 borcane sticlă de 720 ml.

– Gem de fructe – 1 borcan de 360 gr.

– Gem de fructe dietetic – 1 borcan de 360 gr.

 


There is no ads to display, Please add some

About The Author