Dezbatere cu tema „dezastrele alcoolului”

Please enter banners and links.

Acţiune desfăşurată în parteneriat între i.p.j. călăraşi şi asociaţia “alege să trăieşti”

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, a organizat astăzi o primă acţiune de prevenire în cadrul parteneriatului încheiat cu Asociaţia „Alege să trăieşti”
În sala de şedinţe a I.P.J. Călăraşi a avut loc, începând cu ora 10,00, o dezbatere cu tema „Dezastrele alcoolului”, la care au participat membrii ONG-ului şi invitaţii acestora, poliţişti ai Serviciului Rutier, Poliţiei de Proximitate şi de prevenirea criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului şi un grup de peste 60 de persoane.
Întâlnirea interactivă de astăzi a fost menită să tragă un semnal de alarmă asupra pericolului pe care în reprezintă consumul de băuturi alcoolice asupra corpului uman, şi în special asupra organismului tânăr, dar şi ce consecinţe juridice îşi asumă cei care conduc autovehicule după ce au consumat alcool.
Ofiţerul de poliţie rutieră a prezentat aspecte care decurg din dinamica accidentelor rutiere produse în judeţul Călăraşi, pe fondul consumului de alcool, în ce mod poate fi sancţionat cel care încalcă prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice. Un impact deosebit au avut materialele foto şi video, reprezentând urmări ale accidentelor rutiere şi persoane care au fost depistate de poliţişti conducând sub influenţa alcoolului.
De ce este alcoolul periculos pentru tineri, ce înseamnă dependenţa de alcool şi care sunt efectele pe termen scurt şi lung ale alcoolismului au fost alte probleme abordate de poliţiştii de prevenirea criminalităţii şi de membrii Asociaţiei „Alege să trăieşti”.
Un moment deosebit al întâlnirii de astăzi l-a reprezentat mărturia unui bărbat – pictor de biserici – despre cum l-a afectat dependenţa de alcool şi cum a reuşit să renunţe la acest viciu.
Problemele discutate au suscitat interesul audienţei, tinerii adresând atât poliţiştilor, cât şi celorlalţi participanţi o serie de întrebări despre implicaţiile juridice şi spirituale (având în vedere că fondatorul ONG-ului este preot) ale consumului de băuturi alcoolice.


There is no ads to display, Please add some