Cum să te protejezi de razele soarelui

Please enter banners and links.

Pentru că se anunţă o vară extrem de caniculară, trebuie să aveţi grijă de confortul dvs. prin respectarea anumitor măsuri de protecţie. Astfel, în perioadele cu temperaturi foarte ridicate medicii vă sfătuiesc să evitaţi deplasările, acest lucru fiind posibil, bineînţeles dacă nu aveţi un program de muncă care să vă impună deplasarea la ore nepotrivite.

Muncitorii în agricultură sunt mai expuşi

Potrivit medicului primar epidemiolog al DSP Călăraşi, Camelia Truică, persoanele care lucrează în agricultură trebuie să fie foarte atente în această perioadă caldă, fiind mai indicat să lucreze în perioadele extreme ale zilei. Dacă trebuie să circulaţi în perioadele cu temperaturile foarte mari, trebuie să vă protejaţi tegumentele, purtând îmbrăcăminte adecvată, de culoare deschisă şi din fibre naturale, iar capul trebuie acoperit, pentru a vă proteja de razele ultraviolete ale soarelui puternic.

Atenţie la bebeluşi!

Pentru că bebeluşii sunt foarte sensibili, aceştia se deshidratează foarte repede în perioada călduroasă, aşa că părinţii trebuie să le acorde o atenţie foarte mare. Spre exemplu, dacă părinţii se deplasează în anumite locuri copiii nu trebuie lăsaţi în maşină, pentru că se supraîncălzesc, iar astfel se deshidratează.

Cardiacii trebuie să evite deplasările

Doctoriţa Camelia Truică recomandă totodată ca persoanele care au afecţiuni cronice să nu îşi neglijeze administrarea medicamentelor, să evite deplasările pe toata durata temperaturilor crescute, deoarece se pot decompensa, mai ales persoanele cardiace. Un semnal de alarmă tragem şi pentru persoanele care sunt alergice, pentru că în această perioadă sunt alergeni în aer.

Cum trebuie să ne hrănim vara

În ceea ce priveşte alimentaţia, aceasta trebuie să fie bogată în lichide, multe fructe, sucuri, ceaiuri calde, cât mai des. Pentru cei mici trebuie evitate sucurile, băuturile răcoritoare, care pe lângă faptul că acestea conţin foarte multe glucide şi duc la creşterea bruscă a glicemiei, nu potolesc setea şi pot accentua deshidratatrea. De altfel, trebuie să consumaţi multe vegetale, legume.

Ore indicate pentru a face plajă

Cât despre persoanele care doresc să se bronzeze la plajă, acestea trebuie să se expună în perioadele din afara temperaturilor de vârf, mai exact în cursul dimineţii pânâ la orele 10-11 şi după-amiază, duă orele 4-5, atunci când temperaturile mai scad. Camelia Truică recomandă ca aceste persoane să folosească cremă pentru protecţie solară. Atenţie, dacă utilizaţi cremă, acest lucru nu înseamnă că vă puteţi expune oricând la soare, la orice oră…
Aşadar, protejaţi-vă de razele puternice ale soarelui şi ţineţi cont de sfaturile noastre.
 


There is no ads to display, Please add some