Comunicat de presă al candidatului ACL la Președinție, Klaus Iohannis

Please enter banners and links.

Klaus foto pt articolDeclarația președintelui rus Vladimir Putin prin care justifică semnarea pactului de neagresiune dintre Germania nazistă și Uniunea Sovietică precum și a protocolului secret Ribbentrop – Molotov – act prin care României i se iau Basarabia și Bucovina de Nord – este de natură să sporească îngrijorarea față de tendința revizionistă a politicii externe a Federației Ruse.
 Primim un nou avertisment că Federația Rusă nu va accepta să aibă un rol minor în Europa și că își dorește cu orice preț recunoașterea propriilor interese. Revizionismul pe care Moscova îl anunță prin vocea președintelui său la o întâlnire cu tineri istorici s-a observat anterior și într-un lung efort de reeditare a manualelor de istorie, eliminându-se referințele la atrocitățile comise de armata sovietică și de regimul stalinist.
 Mă alătur vocilor reprezentanților europeni care condamnă atitudinea președintelui rus de a rescrie istoria și de a o folosi în propriul interes vremelnic.
Aceste declarații vor avea efectul nefast al sporirii neîncrederii între statele membre UE și partenerii nord-atlantici, pe de o parte și Federația Rusă, pe de altă parte.
Klaus Iohannis, candidat ACL la Președinție

There is no ads to display, Please add some

About The Author