Primarul Dulce a vizitat lucrările derulate cu finanțare europeană

Please enter banners and links.

PrimarulMarius Dulce a verificat lucrările derulate cu fonduri europene, reabilitarea termică a liceului Mihai Eminescu, respectiv modernizarea și extinderea Corpului B din cadrul aceluiași liceu.

Marius Dulce : „Împreună cu colegii mei, domnii consilieri locali, prof. George Stoian şi Stelian Aldea, am verificat stadiul lucrărilor derulate în cadrul proiectelor cu finanţare europeană care vizează, pe de o parte, reabilitarea termică a Liceului Teoretic Mihai Eminescu iar pe de altă parte modernizarea şi extinderea Corpului B, aferent LTME.

În ceea ce priveşte primul proiect, lucrările sunt realizate în proporţie de 80%. Estimăm ca proiectul să fie gata până la finele lunii aprilie 2023.

Referitor la al doilea, lucrările au demarat în octombrie acest an, fiind realizate până în momentul de faţă în proporţie de 10%. Termenul de finalizare este decembrie 2023.

Proiectul ”𝐑𝐞𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐦𝐢𝐜𝐚̆ 𝐚 𝐋𝐢𝐜𝐞𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐓𝐞𝐨𝐫𝐞𝐭𝐢𝐜 𝐌𝐢𝐡𝐚𝐢 𝐄𝐦𝐢𝐧𝐞𝐬𝐜𝐮 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̦𝐢” este finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3, Prioritatea de investiţii 3.1, Operaţiunea B – Clădiri publice.

Principala activitate constă în executarea lucrărilor de reabilitare termică a clădirii principale a liceului ce are o suprafață construită desfășurată de 3260,74 mp. Îmbunătățirea eficienței termice a clădirii și trecerea acesteia de la un nivel scăzut de eficiență energetică la nivelul ‘nZEB’ se realizează prin trei măsuri de intervenție și anume:

-reabilitarea termică a anvelopei clădirii și instalațiilor din subsolul acesteia

-asigurarea sălilor de lucru ”curate” și spațiilor îndelung aglomerate cu sisteme de de ventilare cu aer proaspăt tratat prin recuperarea căldurii aerului viciat evacuate

-realizarea unei centrale termice geo-solare care să folosească minimum 75% energie regenerabilă.

Proiectul „𝐌𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐞𝐱𝐭𝐢𝐧𝐝𝐞𝐫𝐞 𝐂𝐨𝐫𝐩 𝐁, 𝐋𝐢𝐜𝐞𝐮𝐥 𝐓𝐞𝐨𝐫𝐞𝐭𝐢𝐜 𝐌𝐢𝐡𝐚𝐢 𝐄𝐦𝐢𝐧𝐞𝐬𝐜𝐮 𝐝𝐢𝐧 𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̦𝐢, 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̦𝐢” este, de asemenea, finanţat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 10. Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale, Prioritatea de investiții 10.1 Investiţiile în educaţie şi formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competenţe şi învăţare pe tot parcursul vieţii prin dezvoltarea infrastructurilor de educaţie şi formare, Obiectiv specific 10.1 Creșterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului, apel dedicat învăţământului obligatoriu, Operațiunea B., a declarat primarul Dulce.

 


There is no ads to display, Please add some