Elevii de la Şcoala „ Mircea Vodă” au fost în campanii de conştientizare în propria ”C(l)asă”

Please enter banners and links.

preg.A.Campanie RRR-Aluminiul-primar.10.02.2014Elevii ecOambasadori de la Școala Gimnazială „Mircea Vodă” Călărași împreună cu profesori și elevi, implicaţi în proiectul ecOprovocarea, alături de alte şcoli participante din oraşele Călărași şi Zalău, la data de 10.02.2014, prin campanii de conștientizare privind modul corect de reciclare al deșeurilor au transmis următoarele mesaje:

La învățământul primar s-au realizat două campanii de conștientizare: ,,Este uşor să reciclăm aluminiul” şi ,,Reciclează, recuperează, refoloseşte ! ”

La învățământul gimnazial s-au realizat alte două campanii de conștientizare: ,,Plantează o hârtie! ” şi ,,PET-urile pot fi reciclate! ” ”Plantează o hârtie !” Poți ? Dacă nu poți planta o hârtie, poți planta copaci, copaci din care se face hârtia, ce se pot recicla! Folosind 100 de tone de hârtie colectată se pot salva 30 ha de pădure. Ambalajele tip PET sunt 100% reciclabile. Pentru că nu este biodegradabil plasticul trebuie colectat și reciclat, colectându-se întotdeauna în recipientul de culoare galbenă.

La pregătirea şi realizarea fiecărei campanii de conştientizare au participat ecOambasadorii (10 elevi), îndrumaţi de domnii profesori.

Ca mesajul să aibă impact, elevii ecoambasadori și-au conceput fly-ere pe care le-au împărțit colegilor, iar alegerea conținuturilor materialelor pregătite i-au făcut atenți pe colegii lor la oportunitățile prezentului, dar și la nevoile generațiilor viitoare.

Elevii de la Școala Gimnazială „Mircea Vodă” i-au incredințat pe colegi că vor lua seama de informațiile primite și îi vor ajuta să recicleze.

Colectivul de la Școala Gimnazială „Mircea Vodă” Călărași

 


There is no ads to display, Please add some