Vameşi călărăşeni, acuzaţi de trafic de motorină

Please enter banners and links.

Marţi, 11 septembrie, vameşii călărăşeni au primit “vizita” DIICOT. Ion Voicu, şeful vămii, a fost percheziţionat acasă timp de aproape patru ore, după care ridicat şi dus la audieri de unde a fost lăsat să plece în cursul nopţii. Percheziţionaţi ar fi fost şi alţi patru vameşi, fiind vizaţi cei ce lucrau la biroul accize.

La nivelul judeţului Călăraşi au avut loc 8 percheziţii, alte 24 de percheziţii având loc simultan în Constanţa, Sibiu, Prahova, Vîlcea, Giurgiu şi în municipiile Bucureşti şi Alba Iulia. Poliţiştii au acţionat pentru destructurarea unei grupări specializate în comiterea de fraude fiscale şi vamale, prin sustragerea în totalitate sau în parte de la plata taxelor, impozitelor sau accizelor aferente, prin ascunderea beneficiarilor reali ai produselor petroliere, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Călăraşi, Ramona Tudor.

Prejudiciu de 5 milioane de euro

În fapt, membrii grupării au achiziţionat cantitatea de peste 11.000 tone motorină Euro 5, în regim suspensiv de la plata accizelor, în scopul transformării în produse petroliere inferioare, respectiv combustibil lichid greu şi motorină Navo, prin antrepozitul fiscal situat în municipiul Călăraşi.
În realitate, motorina era comercializată prin intermediul unor societăţi comerciale care deţineau staţii de distribuţie a carburanţilor, pe circuitul comercial fiind interpuse şi societăţi comerciale tip „fantomă”, fiind utilizate documente contabile din care să rezulte în mod nereal că au fost achitate accizele.
Activitatea infracţională a fost sprijinită de către funcţionari vamali din cadrul D.J.A.O.V. Călăraşi, prin efectuarea unor controale formale la societăţile comerciale implicate şi prin asigurarea unor spaţii necesare funcţionării societăţilor.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la suma de 5 milioane de Euro.
13 persoane au fost duse la audieri la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Călăraşi, după care s-a aşternut tăcerea peste acest caz. Nimeni nu a mai dat niciun comunicat de presă, nimeni nu a mai ştiut să spună nimic. Cert este că a doua zi, Ion Voicu, şeful Vămii Călăraşi, era la serviciu ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. 


There is no ads to display, Please add some