Unul dintre proiectele ce viza modernizarea Bulevardului Nicolae Titulescu a fost respins de către alianța PSD-Nicolae Dragu

Please enter banners and links.

În ședința ordinară a Consiliului Local din data de 31 ianuarie 2018, unul dintre proiectele ce viza modernizarea Bulevardului Nicolae Titulescu a fost respins de către alianța PSD-Nicolae Dragu.

Primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, vine cu următoarea declarație:

”Cu regret constat, ca edil al acestui oraș, că modernizarea unei capitale de județ are piedici din cauza unei opoziții politice făcută doar de dragul de a vota împotriva actualului Executiv al Primăriei Municipiului Călărași!

Consilierii locali PSD, cu ajutorul fostului primar Nicolae Dragu, NU au aprobat în ședința ordinară de miercuri, proiectul de hotărâre ce viza modernizarea Bulevardului Nicolae Titulescu. Printr-o propagandă cu care ne-a obișnuit PSD-ul în actualul Consiliu local, au fost invocate argumente ce țin de alte priorități pe care ar trebui să le avem pentru acest municipiu. Bugetul anului 2018 contrazice această propagandă. Canalizarea cartierului Măgureni, asfaltarea străzilor din Mircea Vodă, strada Grivița și multe alte proiecte importante de infrastructură sunt prinse în bugetul din acest an! Deci, domnilor consilieri PSD, domnule fost primar Dragu, știm care sunt prioritățile acestui oraș, știți foarte bine care sunt pașii de parcurs până când astfel de proiecte importante de infrastructură ajung să fie implementate! Unul dintre acești pași este și aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai unui proiect. V-ați opus ieri acestora, motivând și costul total al lucrărilor pe care noi le-am gândit necesare pentru un bulevard ca Nicolae Titulescu, unul dintre cele mai aglomerate artere de circulație (școala cu același nume care se află pe acesta este și cea mai mare unitate de învățământ din oraș!). Dorim ca acest oraș să se modernizeze! Procesul e deja început, chiar dacă nu vă convine, dragi consilieri PSD, dragi guvernanți PSD care ați refuzat proiecte importante depuse de municipiul Călărași spre finanțare pe PNDL!

Străzile București și Prelungirea București se vor moderniza la nivel de carosabil, trotuare și spații verzi cu ajutorul fondurilor europene. Strada Grivița este și ea în proiectare. La fel o să vă opuneți, când va trebui să aprobați indicatorii tehnico-economici din proiect? Pentru că strada Grivița va fi modernizată și la nivel de trotuare și spații verzi.

Pentru o corectă informare, amenajarea peisagistică a Bulevardului Nicolae Titulescu se ridică la circa 6,5 de milioane de lei, ca și indicatori (în legătură directă cu standardele de cost de la nivel de țară). Din practică se cunoaște foarte clar că după licitație, valoarea unui asemenea proiect scade și la 70%. La fel s-a întâmplat și cu Șoseaua de Rocadă (5,6 milioane estimat, 4 milioane valoarea contractată). Consilierii PSD au uitat. Cum a uitat ce înseamnă administrație din vârful Executivului și șeful consilierilor locali PSD, domnul Marius Dulce. Acum, de dragul opoziției, își critică uneori și fostele sale proiecte ca viceprimar. Sunt aici să îi reamintesc.

Costurile acestui proiect sunt împărțite astfel: carosabil (suprastructură)-45%, trotuare-28%, infrastructură-10%, iluminare stradală-8%, scurgerea apelor-4%, spații verzi-4%, siguranța circulației-1%.

Cert este că nu ne vom lăsa bătuți. Vom lupta în continuare pentru proiectele de modernizare ale acestui oraș! De asta să fie siguri toți călărășenii!”

Primarul municipiului Călărași,

Daniel Ștefan Drăgulin


There is no ads to display, Please add some