Unirea cu Republica Moldova începe din România

Please enter banners and links.

Plaforma Unionistă Acţiunea 2012 organizează zilele acestea pe litoralul Mării Negre o tabără de vară dedicată tinerilor unionişti din România şi Republica Moldova. La tabără participă peste 200 de tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani. Unioniştii de pe ambele maluri ale Prutului vor participa la ateliere şi vor dezbate chestiunea unirii celor două state timp de opt zile în staţiunea Venus.

În prima zi de tabără, tinerii au făcut cunoştinţă şi au început primele ateliere de învăţare. Printre acestea se numără: ateliere de activism stradal, comunicare online şi comunicare cu media, management şi scrierea de proiecte, strângerea de fonduri sau gestionarea resureselor umane. Fiecare participant şi-a ales la ce fel de atelier vrea să participe în funcţie de preocupările sale.

Astfel, tabăra pregăteşte şi două evenimente care urmează să fie organizate în următoarea perioadă de Platforma Unionistă Acţiunea 2012: Caravana Unirii şi Vedete dăruiesc românism. Practic, în sesiunile de lucru tinerii vin cu idei care să contribuie la realizarea celor două campanii.

„Platforma Unionistă Acţiunea 2012 a mai organizat astfel de tabere care să aibă ca temă unirea României cu Republica Moldova, însă la o scară mai mică. Cu resurse puţine, prin voluntariat, prin donaţii sau chiar prin punerea la dispoziţie a camerelor de cazare gratuit de către românii care susţin aceleaşi idei de unire s-a putut realiza această tabără”, spune George Simion, secretarul general al Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Unii dintre participanţi se află în România pentru prima dată, tinerii de liceu au ocazia să cunoască România de acasă, să se bucure de o săptămână de relaxare dar şi să înveţe lucruri noi.

La încheierea sesiunilor de învăţare, tinerii şi-au pregătit o mâncare bună la ceaun, au stat la poveşti şi au cânat până în zori. Primul pas al Unirii Republicii Moldova cu România se face prin prietenie, prin cântece dar şi prin discuţii serioase cu cei care au acceptat să le vorbească tinerilor despre acest subiect şi să îi înveţe cum să tranmită mesajul unirii mai departe.

Din recuzita de tabără nu lipsesc tricourile cu mesajele unioniste „Basarabia e România”, „Unirea e puterea”, drapele, însemne naţionale, brăţări tricolore, banere agaţate în balcoanele hotelului şi insigne. Pe străzile din Venus mai nou se pot vedea lipite mici abţibilduri cu mesajul Basarabia e România.


There is no ads to display, Please add some