Tinerii, sprijiniţi să ocupe un loc de muncă

Please enter banners and links.

La sfârşitul lunii februarie 2012, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a încheiat un protocol de colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, protocol ce se va implementa şi în teritoriu şi are ca scop realizarea, în comun, de acţiuni menite să crească şansele de ocupare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.
Mai exact, una dintre măsuri prevede facilitarea accesului şomerilor înregistraţi în evidenţa AJOFM Călăraşi la programul „A doua şansă”, în vederea finalizării învăţământului primar şi a celui secundar inferior.
O altă măsură avută în vedere, constă în introducerea, pentru învăţământul liceal, a unui modul opţional sau a unei discipline opţionale care să informeze elevii cu privire la Codul muncii, contractul de muncă, măsurile active în vederea ocupării unui loc de muncă, dosarul de şomaj, precum şi alte servicii oferite de AJOFM.
Se are în vedere, de asemenea, organizarea de stagii de practică, pentru elevii de liceu, în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în vederea familiarizării acestora cu activitatea serviciului public de ocupare.
Totodată, AJOFM Călăraşi va continua să desfăşoare campanii de informare şi consiliere în şcoli, în vederea informării viitorilor absolvenţi cu privire la oportunităţile şi riscurile pe piaţa muncii, înscrierea în evidenţele agenţiei după absolvire, precum şi în scopul promovării măsurilor active destinate tinerilor.
 


There is no ads to display, Please add some

About The Author