stadiul Contractului de lucrări nr. 8-”Extinderea și reabilitarea rețelelor de distribuție și a sistemului de canalizare inclusiv stații de pompare apă uzată din aglomerarea Călărași”

Please enter banners and links.

Comunicat de presă

 

          În urma întrebărilor din ultima vreme referitoare la  anumite lucrări de infrastructură necesare pe unele străzi din municipiul Călărași, prinse într-un proiect cu finanțare europeană derulat de operatorul regional de apă EcoAqua SA, înaintăm opiniei publice informații actualizate despre  stadiul Contractului de lucrări nr. 8-”Extinderea și reabilitarea rețelelor de distribuție și a sistemului de canalizare inclusiv stații de pompare apă uzată din aglomerarea Călărași”, ce implică:

-extinderea sistemului de alimentare cu apă pe o lungime de 4,151 km pe străzile: Pescăruș, Varianta Nord, Bistriței-Buzăului, Bârsei-Bucovinei, I.L. Caragiale și Prel. Luceafărului;

-reabilitarea sistemului de apă pe o lungime de 18,399 km pe străzile: Cuza Vodă, I.H. Rădulescu, Al. Sahia, București, Prel. București, Portului, Ghe. Lazăr, Tudor Vladimirescu, Dobrogei, Dorobanți, Grivița, Plevna, Rahova, I.L. Caragiale, Libertății, Viitor, Sloboziei, Grădiștea, Independenței și Prel. Luceafărului;

-extinderea rețelei de canalizare pe o lungime de 16,208 km pe străzile: Aleea Canal, Bd. Gării, Prel. Luceafărului, Prel. Panduri, Prel. Pescăruș, Bărăganului, Câmpului, Ciocârliei, Cireșilor, Crângului, Digului, Dorobanți, Dumbravei, Flacăra-Cuza Vodă, G. Coșbuc, Ghe. Lazăr, Grădiștea, I.H. Rădulescu, Locomotivei, Luceafărului, Macului, Florilor, M. Viteazu, Mușețelului, N. Titulescu, Năvodari, Oituz, Panduri, Penny Market, Pescăruș, Plevna, Pompieri, Prel. București, Republicii, Școlii, Speranței, Sulfinei, T. Vladimirescu, Unirii, Viitor;

-înlocuirea colectoarelor în sistemul de canalizare apă uzată menajeră pe o lungime de 7,713 km pe străzile: Ghe. Lazăr, București, I.H. Rădulescu, Grivița, Rahova, Viitor, Toamnei, Blocuri J1-J2, Blocuri Modelu, Cartier Micro 6-1, 6-2;

-construcția a două stații noi de pompare ape uzate, reabilitarea a altor două stații de pompare ape uzate, achiziţionare autoutilitară combinată pentru curăţare canale, autolaborator CCTV, autovidanjă și apometre.

CL 8-”Extinderea și reabilitarea rețelelor de distribuție și a sistemului de canalizare, inclusiv stații de pompare apă uzată din aglomerarea Călărași” a trecut prin trei proceduri de achiziție publică, aflându-se în acest moment în cea de-a treia, în data de 30 iunie 2014 a avut loc ședința de deschidere a ofertelor, fiind depuse oferte de către 17 agenți economici, evaluarea lor fiind în desfășurare.

Prima procedură de achiziție a fost deschisă în anul 2010, pe 8 decembrie, iar pe 17.08.2011 a fost semnat contractul nr. 5557 cu SC. ENERGOCONSTRUCȚIA SA București, pentru valoarea de 26.466.603,34 lei fără TVA, cu o perioadă de execuție de 18 luni. Pe parcursul implementării contractului, s-au înregistrat întârzieri repetate  și nejustificate în execuția lucrărilor, motiv pentru care la data de 10.06.2012, autoritatea contractantă EcoAqua SA Călărași a reziliat unilateral contractul, din culpa exclusivă a antreprenorului. Stadiul fizic executat până la acel moment era de 10,58% din contract.

A doua procedură de achiziție a fost inițiată pe 19.01.2013, valoarea estimată a contractului fiind în intervalul 36.585.300-39.976.700 lei. Ședința de deschidere a ofertelor a avut loc pe 25.03.2013, fiind depuse 10 oferte. În data de 17.07.2013 a fost finalizată evaluarea ofertelor, fiind declarat câștigător SC Dinamic Company SRL Măgurele, jud. Ilfov.  După o serie de contestații admise de instanță, s-a reluat evaluarea ofertelor, iar în data de 17.09.2013 s-a hotărât anularea procedurii de achiziție publică, pentru că ofertele erau neconforme. Abia la 10.03.2014 Curtea de Apel București respinge ca nefondate toate contestațiile cu privire la anularea procedurii de achiziție, fiind demarată a treia procedură, după cum menționam anterior.

Având în vedere cele expuse mai sus, primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, roagă călărășenii care locuiesc pe străzile prinse în contractul de lucrări să aibă răbdare pentru ca acesta să fie dus la bun sfârșit, întârzierea având cauze obiective și care nu țin de activitatea Primăriei. Totodată, primarul Daniel Ștefan Drăgulin dă asigurări că, după ce procedura de achiziție se va duce la bun sfârșit și lucrările vor începe, se vor face toate eforturile  din partea instituției pe care o conduce pentru ca activitățile din proiect să fie realizate în ritm susținut.

”Sper ca cei afectați de întârzierea acestui contract de lucrări cu finanțare europeană să înțeleagă faptul că Primăria municipiului Călărași este doar beneficiara acestui proiect și nu poate interveni în derularea lui, procedurile de achiziție publică urmându-și calea legală. Tot ce pot să spun este faptul că odată începute lucrările, vom face tot ce ne stă în putință pentru ca antreprenorul să ducă la bun sfârșit lucrarea într-un timp cât mai scurt, pentru că și banii europeni trebuie cheltuiți până la 31 decembrie 2015” – primar Daniel Ștefan Drăgulin.

 

Biroul de presă


There is no ads to display, Please add some