Se lărgește carosabilul pe drumul de intrare în municipiul Călăraşi pe la Siderca

drum Siderca

Please enter banners and links.

Marius Dulce : " Astăzi a început asfaltarea primei casete, realizată pentru lărgirea carosabilului pe DN3D, tronsonul cuprins între DJ 306A – DN3, drum de intrare în municipiul Călăraşi pe la Siderca, prin turnarea stratului de legătură (binder). După ce vom termina acest tronson, ne vom muta cu lucrările aferente pe cealaltă bandă adiacentă sistemului rutier existent.

Cât priveşte construirea sensului giratoriu suntem în discuţii cu cei de la Drumuri Naţionale pentru a obţine avizele necesare. Am ales să demarăm lucrările de modernizare a drumului cu speranţa că vom obţine în timp util şi aceste documente. În plus va trebui să iniţiem discuţii şi cu proprietarii de terenuri din zonă, situaţi atât pe stânga cât şi pe dreapta drumului pentru a putea lărgi carosabilul astfel încât să asigurăm suprafaţa necesară intrării în sensul giratoriu.

Lucrările privind îmbunătăţirea infrastructurii rutiere a DN3D, tronson cuprins între DJ306A-DN3 au demarat la începutul acestei luni, după ce contractul de execuţie a fost semnat la finalul lui august.

Sistemul rutier existent împreună cu cele două casete adiacente, formează două benzi de circulaţie de lăţime 7 m fiecare. Carosabilul nou este încadrat lateral de borduri din beton de ciment şi de piste de biciclişti laterale stânga-dreapta de lăţime 1,50 m fiecare. Între carosabil şi pistele de biciclişti se vor monta dispozitive de scurgere a apelor.

Lungimea drumului este de 780 m iar zona intersecţiei cu DN3 este de 63 m, zonă care de asemenea se va amenaja.

Termenul de execuţie a lucrărilor este 01.03.2022".

 


There is no ads to display, Please add some