“Sărbătoarea dovleacului” i-a încântat pe micuţii călărăşeni

Please enter banners and links.

Sărbătoarea dovleacului a fost prilej de bucurie atât pentru micuţii din Creșa Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Călăraşi 11 (1)cât şi pentru preşcolarii din Grădiniţa cu Program Prelungit “Ţara Copilăriei”. Cu toţii s-au pregătit minuţios şi, împreună cu părinţii, au îmbrăcat cele mai haioase costume pentru aceast eveniment.

 

Astfel, piticii din grupa “Buburuzelor” şi a “Furnicuţelor” din cadrul Creșa Direcţiei de Asistenţă Socială Primăriei Călăraşi, sub îndrumarea educatoarelor Ioana Dinu şi Ecaterina Ioniţă, au marcat Sărbătoarea Dovleacului din acest an, prin desfăşurarea de activităţi specifice acestui moment. Micuţii din cele două grupe s-au întrecut în a se îmbrăca în cele mai haioase costume şi imediat sala în care s-a desfăşurat activitatea s-a umplut de albinuţe, piraţi, ursuleţi şi buburuze. Unii dintre copii au ales să fie pentru câteva clipe omul păianjen sau au îmbrăcat un costum naţional şi şi-au pus mustăţi. Şi pentru că manifestarea a fost una dedicată dovleacului, piticii, ajutaţi de părinţi,  şi-au adus de acasă câte un dovlecel sculptat. Copiii au cântat şi au dansat, bucurându-se de acest moment aşa cum au ştiut ei mai bine.  

 

1Superman, Batman şi Omul Păianjen în “Ţara Copilăriei”

   

Aceeași atmosferă de poveste a curpins şi grupele “Spiriduşii” şi “Furnicuţele” din Grădiniţa cu Program Prelungit “Ţara copilăriei” Călăraşi. Preşcolarii însoţiţi de educatoarele Laura Sarchizian, Gina Gugu şi Iuliana Amzaru au organizat activităţi dedicate acelelaşi sărbători. Ceva mai mari decât piticii din cămin, copiii din cele două grupe şi-au pus imaginaţia la încercare şi au sculptat cei mai haioşi dovleci. De asemenea, cu sprijinul părinţilor, au îmbrăcat costume, care mai de care mai interesante, personaje de poveste au defilat pe un podiu amenajat ad-hoc în sala grădiniţei. Astfel, prinţese, vrăjitoare, scheleţi, drăcuşori, pisicuţe, dar şi eroi din desene animate cum ar fi Superman, Batman sau Omul Păianjen au defilat printre copii, multe dintre costume au stârnit un pic de teamă, dar şi hohote de râs. La finalul acţiunii,toate personajele interpretate de copii servit prăjiturele şi suc, pregătite pentru acest moment de către părinţi.

 

Deşi “Sărbătoarea dovleacului” sau Halloween-ul nu este una a românilor, ci una importată, acţiunile ce se organizează cu acest prilej sunt unele pe parcursul cărora copiii trebuie să-şi înfrângă teama de spriritele rele.  Cadrele didactice susţin că prin aceste activități nu se încurajează neapărat această sărbătoare, ci educatoarele încearcă să le arate copiilor că răul poate fi înfrânt. Halloween-ul exact asta este, o sărbătoare prin care micuții învață să-și înfrunte frica, într-un mod controlat.

 

 

 


There is no ads to display, Please add some