S-a deschis expoziţia în câmp AGRIPLANTA 2012

Please enter banners and links.

Miercuri, 7 iunie 2012, a fost inaugurată expoziţia în câmp AGRIPLANTA, care prezintă, pe model german, demonstraţii comentate cu maşini agricole, loturi demonstrative pentru culturi mari şi standuri a peste 122 de firme şi instituţii care produc sau distribuie utilaje şi maşini agricole, seminţe, fertilizanţi, produse pentru protecţia plantelor, sere, silozuri, dar şi servicii de leasing, învăţământ agricol, presă de specialitate etc. AGRIPLANTA, rămâne deschisă până duminică, 10 iunie 2012 şi se desfăşoară lângă localitatea Fundulea, judeţul Călăraşi (acces auto din autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, ieşire Fundulea spre sud, pe DJ402 spre Nana/Olteniţa).

Vizitatorii au acces gratuit în expoziţie, de joi până duminică, între orele 09.00-18.00, pe bază de invitaţie completată nominal, pe care o pot găsi la intrarea în expoziţe sau online pe site-ul www.agriplanta.ro . Cu aceeaşi invitaţie completată, au dreptul să participe şi la Tombola Vizitatorului AGRIPLANTA 2012.

Cu o structură unicat în România ca diversitate şi dinamism, AGRIPLANTA este organizată de compania româno-germană DLG InterMarketing, parte a Societăţii Germană pentru Agricultură (DLG e.V.) – asociaţie profesională înfiinţată în 1885, având ca membri 23.000 de fermieri şi specialişti în agricultură şi industria alimentară.

A doua ediţie se bucură de patronajul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale şi de cooperarea cu Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Călăraşi, Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice ”Gheorghe Ionescu-Şişeşti”, USAMV Cluj-Napoca, USAMV Bucureşti şi USAMVB Timişoara.

Tot în 7 iunie, începând cu ora 13:00, în zona Forum a expoziţiei AGRIPLANTA va avea loc evenimentul ”Politica Agricolă Comună în dezbatere”, la care vor lua parte, alături de fermierii vizitatori şi jurnalişti, o serie de specialişti în agricultură, reprezentanţi ai unor asociaţii agricole şi ai autorităţilor. Aceştia vor discuta despre stadiul în care se află dezbaterile publice privind Politica Agricolă Comună şi aspectele în care aceasta ar trebui modificată ca să rezolve problemele întampinate de producătorii agricoli şi firmele de profil.

Demonstraţii cu maşini agricole, comentate de dr.ing. Ovidiu Ranta, şef Lucrări la USAMV Cluj-Napoca, specialist în mecanizarea agriculturii, vor avea loc zilnic, la ore ce vor fi anunţate. Vor fi prezentate în lucru maşini de erbicidat, semănători, grape, pluguri, scarificatoare etc, cu mărci internaţionale distribuite de firme precum: Agri-Alianţa, Amazonen-Werke H.Dreyer Gmbh, Austro Diesel Gmbh, Biso Romania, Farmet A.S. Ceska skalice, General Leasing, Lemken Romania, Maschio Gaspardo România, Mewi Import Export Agrar Industrietechnik, Titan Machinery, Tadis Agro etc.

Zilnic, la AGRIPLANTA 2012, fermierii au posibilitatea să îşi dovedească talentul în conducerea tractorului (dacă au peste 18 ani şi carnet de conducere categoriile B, C sau atestat de conducere a tractorului). În zona ”TRACTOR şi TRACTORIST”, folosind tractoare puse la dispoziţie de DLG InterMarketing cu sprijinul unor firme expozante, printre care Agri-Alianţa, Titan Machinery şi alţii, pot să conducă printre jaloane, să efectueze oprire la punct fix cu faţa sau cu spatele tractorului, să menţină tractorul în echilibru pe un dispozitiv de tip ”balansoar”.

AGRIPLANTA va găzdui şi demonstraţii de compactare a unor deşeuri , iar fermierii vor putea să afle detalii despre centrele, programul de colectare şi tombola “SCAPA” – Sistemul de Colectare a Ambalajelor de Pesticide al AIPROM. Acest sistem funcţionează de 5 ani în sprijinul activităţii fermierilor şi în beneficiul mediului înconjurător. Sistemul este creat de AIPROM pentru colectarea, transportul şi valorificarea deşeurilor de ambalaje din plastic, hârtie şi metal provenite de la produsele pentru protecţia plantelor (PPP), importate sau produse în România de către companiile participante la sistem.

Vineri, sâmbătă şi duminică, între orele 11:00-16:00, copiii fermierilor sunt aşteptaţi să înveţe jucându-se, în zona AgriKids din expoziţie. Organizatorii AGRIPLANTA 2012 doresc să îi încurajeze pe copii să îndrăgească lucrul pământului, ştiinţa despre agricultură, pentru ca într-o zi să devină şi ei mari fermieri sau agronomi renumiţi. Piratul SOSO îi va provoca pe cei mici să participe la concursuri de sădit, la teste-fulger de cunoştinte despre agricultură, la ateliere de creaţie în care folosesc materiale naturale şi reciclabile. Şi distracţia lor va fi garantată, căci Piratul SOSO le-a pregătit şi în acest an pictură pe faţă făcută de personaje din poveşti, dans şi surprize frumoase.

Fermierii vor putea participa la Tombola Vizitatorului AGRIPLANTA 2012, la care pot câştiga premii utile pentru ferma şi activitatea lor.

Detalii pot fi gasite la www.agriplanta.ro


There is no ads to display, Please add some