Roxana Pațurcă: „Simplitatea este cel mai de valoare lucru pe care îl putem învăța”

Please enter banners and links.

  • roxanaDeseori auzim despre discriminarea femeilor, inclusiv în politică. În opinia dvs. femeile ar trebui ajutate să promoveze sau lăsate să se bată de la egal la egal cu bărbații?

Cred în egalitatea de șanse și cred că femeilor ar trebui să li se ofere șansa la o „luptă” corectă. Există multe femei foarte bine pregătite în domeniul în care activează și merită cu adevărat să ajungă cât mai sus pe scara ierarhică, chiar în funcții de conducere. În România încă ne izbim de stereotipuri legate de femei, chiar de misoginism, și din această cauză consider că este foarte importantă o reconfigurare a imaginii femeii atât în viața social, cât și în viața politică.

  • Vă considerați o fire bătăioasă, ambițioasă sau mai degrabă una melancolică, romantică.

Aș putea spune că reușesc să diferențiez aceste două laturi ale mele, ambiția și romantismul, destul de bine. În viața profesională sunt o persoană bătăioasă, ambițioasă și lupt cu încredere pentru credințele mele. Sunt o femeie care reușește cu ușurință să se datșeze de viața personală și să devină un adevărat profesionist în momentul în care sunt pusă față-n față cu diverse provocări. În viața personală, ca orice femeie, sunt romantică, melancolică, chiar sensibilă. Sunt zodia balanței, mă consider o persoană echilibrată și știu că am reușit să păstrez echilibrul și între viața mea personală și cea profesională.

  • În campanie ați întâlnit oameni ce s-au plâns de slaba calitate a clasei politice? Cum îi convingeți pe aceștia că meritați votul lor?

Da, am întâlnit oameni revoltați, lipsiți de încredere în tot ceea ce înseamnă clasa politică din România. Acestor oameni le explic în primul rând, prin măsuri concrete, ceea ce vom face pentru ei, pentru îmbunătățirea condițiilor de trai. Cel de-al doilea atu pe care mă bazez în fața acestor oameni este faptul că sunt tânără, dar cu destulă experiență acumulată. Am observat că oamenii sunt mult mai deschiși la promovarea tinerilor în politică, pentru că doresc să vadă un suflu nou, oameni fără o istorie negativă în conducerea țării.

 

  • Până acum ați stat la catedră și ați învățat generații de elevi. De la omul simplu, care nu a avut și nu are intenția să meargă în Parlament, ce ați avea de învățat?

Simplitatea este cel mai de valoare lucru pe care îl putem învăța de la acești oameni. Fiecare are griji și probleme, dar în momente de stres, pe care singuri ni le creem, avem tendința să supra-gândim anumite situații, să dramatizăm. Cred că am găsi soluții mult mai rapid la toate problemele dacă am trata situația așa cum este, fără a încerca să o supraevaluăm. Fiecare dintre noi trecem prin situații de criză, prin cumpene ale vieții, important este să rămânem simpli și să nu gândim că doar noi suntem în situația asta. Simplitatea este hrană pentru gândirea pozitivă și cred că este foarte important, indiferent de situație, să vedem jumătatea plină a paharului.

  • Cât de mult v-ați dorit o candidatură pentru Parlament și de ce ?

Îmi este imposibil să cuantific cât de mult mi-am dorit candidatura aceasta, dar știu cu siguranță că vreau să ajung acolo să pot să fac ceva cu adevărat pentru oameni. Sunt un om al clasei de mijloc, lucrez în învățământ, și eu am fost afectată de reducerile salariale și știu cât este de greu să încerci să trăiești viața cu un minimum de confort cu puțini bani. Vreau să descrețesc frunțile românilor, ale călărășenilor, să aduc un aport în îmbunătățirea vieților lor. Iubesc oamenii și mi-aș dori să văd mai multe zâmbete pe chipurile lor!

  • Ce credeți că ar trebui făcut urgent pentru călărășeni?

Multe lucruri cer o rezolvare imediată, dar trebuie să creem o listă de priorități. Programul de guvernare pe care PSD îl propune și pe care îl susțin cuprinde măsuri concrede pentru creșteri salariale și de pensii, îmbunătățirea sistemului de învățământ, dezvoltarea sistemului medical, susținerea tinerilor și a agriculturii. Toate aceste soluții trebuie aplicate cât mai repede pentru că ele sunt corelate unor probleme pe care și eu le-am identificat în Călărași. Voi încerca să creez o listă de priorități pentru acest județ, dar având în vedere că măsurile sunt propuse la nivel național, această listă trebuie să fie în concordanță cu ceea ce se întâmplă la nivelul întregii țări.


There is no ads to display, Please add some