Procesiune cu Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Dragomirna, în perioada 8-10 septembrie

Please enter banners and links.

În perioada 08 – 10 septembrie 2017, cu arhiereasca binecuvântare și implicare a Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Protopopiatul Călărași în colaborare cu Primăria Municipiului Călărași, organizează o procesiune cu Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Dragomirna, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

 

 

Calendarul evenimentelor se va desfăşura după următorul program:

 

Vineri, 08 septembrie 2017:

 

La ora 17:00, va avea loc primirea Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Dragomirna la Intersecția cu Strada Nicolae Titulescu – strada București – de către Preasfințitul Părinte VINCENȚIU, apoi delegația Arhierească împreună cu soborul de preoţi şi credincioşii vor pleca într-o procesiune pe ruta Strada Nicolae Titulescu – strada București până la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Volna, unde Icoana Maicii Domnului va fi depusă într-un baldachin în curtea sfântului lăcaş.

De la ora 19:00 – Acatistul Maicii Domnului, slujba Vecerniei Priveghere și Taina Sfântului Maslu.

Sâmbătă, 09 septembrie 2017:

De la ora 07:00 – 10:00 –  Acatistul Maicii Domnului și Sfânta Liturghie.

De la ora 18:00 – slujba Vecerniei și Acatistul Maicii Domnului și Taina Sfântului Maslu.            

Duminică, 10 septembrie 2017:

Începând cu ora 09:00, va fi săvârşită Sfânta Liturghie Arhierească de către Preasfinţitul Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, alături de un ales sobor de preoți și diaconi.

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Dragomirna, va rămâne spre închinare până duminică, 10 septembrie 2017, ora 15:00, când delegația va pleca din Municipiul Călărași.

Între reprezentările Maicii Domnului, la Mănăstirea Dragomirna se află această icoană făcătoare de minuni și mare ajutătoare celor care sunt în neputință sufletească și trupească.

O caracteristică a acestei icoane este faptul că privitorul are senzaţia sau certitudinea, depinde de starea sufletească în care se află atunci când o priveşte din faţă, că Maica Domnului îşi aţinteşte ochii asupra lui.


There is no ads to display, Please add some