Primarul Boboc, trimis în judecată fiindcă a “păscut” singur subvenţia de pe islazul comunal

Please enter banners and links.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

BOBOC ALECSANDRU, primar al comunei Grădiştea, judeţul Călăraşi şi ANTON DUMITRU, fost consilier în cadrul Consiliului local al comunei Grădiştea, judeţul Călăraşi, în sarcina cărora s-au reţinut următoarele infracţiuni:
– infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor şi
– infracţiunea de înşelăciune.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În cursul anilor 2007 şi 2009, inculpaţii Boboc Alecsandru şi Anton Dumitru, în calitate de reprezentanţi ai Asociaţiei Crescătorilor de Animale „BOCAOV 2007 Grădiştea”, cu ocazia formulării cererilor pentru acordarea de fonduri europene, au prezentat Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură date inexacte, susţinând în mod nereal că asociaţia pe care o reprezentau are un drept de folosinţă asupra păşunii comunale din localitatea Grădiştea, judeţul Călăraşi.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură s-a constituit parte civilă cu suma totală de 429.087,63 lei (din care 244.461,14 lei, în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Anton Dumitru şi 184.626,49 lei, în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Boboc Alecsandru), reprezentând fonduri F.E.G.A. şi F.E.A.D.R. provenite din bugetul general al Comunităţilor Europene şi fonduri din bugetul naţional.

În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor aparţinând inculpaţilor Boboc Alecsandru şi Anton Dumitru.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti.”

Aşa sună comunicatul de presă al DNA din data de 6 martie 2012. Era un caz la care procurorii lucrau de mai mult timp. Mulţi aşteptau cu sufletul la gură rezultatul, după ce au reclamat folosirea ilegală a subvenţiei de pe islazul comunal de către primarul Boboc. În 2007 acesta, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Bocaov, a încheiat un contract de arendă pentru islazul comunei Grădiştea cu nimeni altul decât Alecsandru Boboc, în calitate de primar. Acel contract nu a fost aprobat, însă, de consiliul local, contrar legii. Mai mult, în acest caz avem de a face şi de un conflict de interese. Pe baza acelui contract APIA a plătit subvenţia pentru islazul comunal, numai că banii au intrat într-un cont personal al lui Anton Dumitru, consilier local şi apropiat al lui Boboc. Primarul a justificat faptul că asociaţia nu-şi deschisese încă un cont în bancă şi a fost nevoie ca Anton Dumitru să primească banii. Mai departe era o nebuloasă pe care procurorii se pare că au desluşit-o. Normal, cu acei bani trebuia ca islazul să fie întreţinut. Cu acte în regulă. Oamenii din Grădiştea ne-au spus de-a lungul timpului că pe islaz nu s-au făcut niciun fel de lucrări. Banii, unde sunt banii? Asta trebuie să decidă judecătorii, primul termen al procesului fiind pe 22 martie 2012. Cazul Boboc mai ridică şi un alt aspect. Unii consilieri locali, în frunte cu Constantin Corbu, l-au acuzat pe Boboc de mai multe ilegalităţi. Alţii au spus că fac scandal degeaba, întrucât nu au dreptate. Iată că dreptatea înclină de partea lui Corbu &Co. Şi s-ar putea să nu fie singurul caz. Pe partea politică considerăm că şansele lui Boboc la primărie se reduc. A anunţat că va candida de la UNPR, iar acum s-a sucit. Unii spun că trecerea la UNPR a fost tocmai pentru a se “spăla” de acest dosar. Nu a mers. Prin urmare se anunţă o campanie electorală furtunoasă la Grădiştea. Până acum nu a fost nimic.
 


There is no ads to display, Please add some