Portul Turistic și de Agrement a primit aviz favorabil de la Ministerul Turismului

Please enter banners and links.

Portul Turistic și de Agrement, care urmează să fie amenajat de Consiliul Județean Călărași pe malul brațului Borcea, a primit aviz favorabil de la Ministerul Turismului.

“Vestea bună pe care am primit-o de la Ministerul Turismului ne dă practice undă verde pentru semnarea contractului de finanțare în vederea începerii lucrărilor pentru Portul Turistic și de Agrement. Este o dovadă în plus că eu și echipa mea de la Consiliul Județean ne facem treaba extrem de serios și nu le oferim oamenilo rvorbe goale, ci fapte concrete pentru confortul lor ș idezvoltarea județului. Trebuie să valorificăm la maximum beneficiile pe care ni le oferă Dunărea la Călărași, pentru că avem un potențial touristic uriaș. Acest proiect al Consiliului Județean nu este doar spectaculos, datorită arhitecturii sale, ci reprezintă și o punte de legătură între noi și turiștii români și străini, între noi și potențialii investitori, care să vină la Călărași și să creeze locuri de muncă bine plătite. Doresc să felicit echipa Direcției de Dezvoltare a Consiliului Județean Călărași, extrem de perseverentă, care a muncit cu mult devotement pentru reușita acestui proiect și vă asigur că vom continua să atragem investiții importante la Călărași”, a declarant președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

Portul Turistic și de Agrement presupune atât consolidarea malului Borcea, cât și construirea de pontoane pentru acostarea a 260 de ambarcațiuni. De asemnea, va fi ridicat un pavilion pentru evenimente expoziționale, conferințe și simpozioane. Proprietarii ambarcațiunilor vor avea la dispoziție un atelier pentru repararea ambarcațiunilor, precum și spații pentru conservarea acestora pe timp de iarnă. Tot în Portul Turistic vor exista atât spații comerciale, cât și stații pentru alimentarea cu combustibil a navelor de agrement.

Valoarea totală a investiției, care se va realiza pe o suprafață de peste 8,2 hectare, este de peste 15 milioane de euro, bani asigurați din bugetul de stat, în Masterplanul pentru Turism.

Biroul de presă ConsiliulJudețean Călărași

 


There is no ads to display, Please add some

About The Author