PNL şi-a adjudecat majoritatea primăriilor

Please enter banners and links.

Alegerile locale s-au încheiat şi marele învingător este, şi în judeţul Călăraşi, USL.
Prezenţa la vot în judeţ a fost de 61,42%, iar fluenţa la secţiile de votare din ziua alegerilor arată că oamenii şi-au dorit sancţionarea PDL, văzut ca partidul care le-a tăiat veniturile, pensii şi salarii. Cu toate acestea, la Călăraşi, PDL a fost o surpriză chiar şi pentru adversarii de la USL care nu se aşteptau ca APC, formată din PDL-PNŢCD-UNPR să obţină 9 consilieri judeţeni, exact atâţia cât a avut PDL în 2008, şi 14 primării în judeţ. Este un scor bun pentru PDL Călăraşi care a reuşit să treacă peste media naţională a partidului, clasându-se, probabil, în primele 15 localităţi din ţară.
În urma votului dat de călărăşeni, USL a obţinut 26 de primari, APC -14, PNL-9, PSD-3, PP-DD -1, ACD-1, 1 independent.
Pe partide, culoarea politică a primăriilor arată aşa: PNL – 27 de primari, PDL- 14, PSD-11, PP-DD-1, 1 independent la Dragalina – Stanciu Marian Gabriel. În localitatea Curcani, unde iniţial mandatul de primar a fost obţinut de PNL, alegerile se vor relua, potrivit deciziei BEC.
Avem, la nivel de judeţ, 15 primari noi, ceea ce arată că oamenii şi-au dorit schimbarea în anumite localităţi, însă nu trebuie să uităm şi factorul financiar, ştiut fiind că sunt zone în care s-a investit foarte mult. Au existat şi surprize la aceste alegeri, iar acestea au fost rezultatele de la Olteniţa şi Borcea, unde ambii primari erau cotaţi cu mari şanse. Votul ne-a arătat altceva. 


There is no ads to display, Please add some