Piața Mare poate fi gata până la sfârșitul anului viitor, iar Bazarul până în luna august a acestui an

Please enter banners and links.

  • interviu cu primarul Marius Dulce

Decebal Mihalache

R : Domnule primar în ce stadiu de execuție este Piața Centrală și când ar putea fi ea gata ?

M.D.: Așa cum am mai spus acolo este o problemă pe care nimeni nu putea să o anticipeze în sensul că firma constructoare a intrat în insolvență, nu a putut merge mai departe. În momentul de față e căzută din drepturi, a pierdut contractul pentru că nu a mai făcut nimic. Acum facem evaluarea la rest de executat, expertiză tehnică la ce s-a făcut acolo și după aceea trebuie scoasă din nou la licitație, pentru vreau să o terminăm.

R: Scoaterea la licitație când s-ar putea întâmpla ?

M.D.: Mai durează ceva. Am început cu evaluarea și după ce terminăm toată documentația, pentru că, știți foarte bine, prețurile au crescut. Acolo s-a ajuns, din câte m-am uitat eu, la jumătatea contractului și atunci, cu siguranță, va crește valoarea restului de executat cu cel puțin 30 la sută.

R: Când estimați că va fi gata investiția ?

M.D.: Vă dați seama că eu îmi doresc să termin până la finalul anului viitor, dar acum nu știu ce se va întâmpla, nu știm cum vor evolua prețurile, nu știm cât de repede se va atribui lucrarea, pentru că pot veni contestații și … doamne ferește să nu mai pățim cum am pățit, să dea și altă firmă faliment. Oricum, acolo va fi o piață așa cum a fost concepută. Sunt șase spații mari, trei de brânzeturi, două de flori, unul de mezeluri. O să fie jos un spațiu cu 30 de tarabe pentru legume-fructe, iar sus au gândit un spațiu în care să vină un market ca să acopere toată gama de produse. Vom vedea la finalul construcției cum vor decurge lucrurile și ce vom face la momentul respectiv.

R: În fața Pieței Mari văd că se lucrează. În ce stadiu sunt lucrările?

M.D. : În față totul este în grafic, acel „pietonal”, am început să decontăm, se lucrează. Am întâmpinat anumite probleme deoarece cotele la care erau utilitățile, apă, partea electrică, etc. nu au fost respectate și a trebuit să găsim o soluție prin care să le mutăm. Am găsit soluțiile respective, deci suntem în grafic.

R: O altă investișie importantă este Bazarul de la Big.

M.D. : Bazarul eu zic că o să-l terminăm până la sfârșitul lunii iulie. Același lucru s-a întâmplat și acolo datorită faptului că foarte multe prețuri la materiale au crescut și a trebuit să găsim soluții financiare prin care să ducem la capăt această investiție. Și o vom duce. Așa cum ați văzut am ieșit în exterior, am pus pavele, am bordurat, urmează să asfaltăm și, eu zic, că până la sfârșitul lunii iulie sau jumătatea lunii august să fie gata.

R : Pe lângă Bazar mai trebuie să amenajați ceva?

M.D.: În zona exterioară se va face tot ce trebuie, se va mai face o parcare asfaltată și cu zone pietonale. Eu cred că până, cel târziu, la 15 august va fi gata.


There is no ads to display, Please add some