Patru motive pentru care Dragu a pierdut primăria

Please enter banners and links.

Scorul umilitor obţinut de Nicolae Dragu la aceste alegeri îndeamnă la reflecţie, fiind o experienţă din care se pot învăţa multe lucruri. Se ştia că Dragu va pierde, după multele greşeli pe care le-a făcut în ultimul său an de mandat şi pe care nu a avut capacitatea să le înfrunte şi nici abilitatea de a le întoarce în favoarea sa.

De ce a pierdut Dragu? Din mai multe motive. Să începem cu începutul.

1. Şi-a legat imaginea de Traian Băsescu şi a fost un admirator al Elenei Udrea, două personaje urâte de populaţie. Când Dragu l-a susţinut pe Băsescu şi s-a afişat pe banere cu el, situaţia nu era cea de acum, însă o dată cu trecerea anilor, lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată.
2. Derapajul verbal este un alt motiv pntru care a pierdut alegerile. Niciun călărăşean nu a putut uita apelativele ”javră, golan, derbedeu”, lansate de Dragu chiar la Zilele Municipiului Călăraşi, o sărbătoare a localităţii care ar fi trebuit să fie un prilej de bucurie, nu de jigniri adresate celor ce l-au ales. De aceea, călărăşenii au aşteptat liniştiţi doi ani, pentru a-l sancţiona.
3. Dragu a dovedit în ultimii patru ani de mandat că nu e capabil să facă decât borduri, pavele, băncuţe cu copertine şi cam atât. Taximetriştii l-au sancţionat, şoferii asemenea, pentru drumurile proaste şi peticite din oraş, pentru modul în care se face asfaltare în 2012, cu firme de două roabe şi trei lopeţi. În concluzie, un alt motiv pentru care a fost sancţionat de electorat este acela că în patru ani nu a reuşit să facă mai nimic pentru oraş. Ultimii opt ani de mandat au fost plini de scandaluri. Începând cu scandalul de la M9, cu repartizarea locuinţelor, cu extinderea cimitirului sub ferestrele oamenilor şi am mai putea continua……
4. Bomboana pe colivă s-a pus pe 1 iunie când a fost întocmită lista de consilieri judeţeni. Ameninţând cu ruperea APC în cazul în care lista nu va fi cea întocmită de el, Dragu şi-a luat adio de la susţinerea PDL în această campanie, iar asta s-a văzut prin prezenţa membrilor PDL care i-au stat alături pe parcursul campaniei, aceştia nefiind mai mult de 5 la număr. De aceea mulţi au ales să voteze tandemul Drăgulin-Fuia. De altfel, voturile pentru consiliul judeţean în mare parte au venit de la primarii PDL, nicidecum de la organizaţiile UNPR! Această încăpăţânare prostească a lui Nicolae Dragu, alimentat pe parcursul întregii zile de 1 iunie de Vasile Nedelcu, senator, aflat la ultimul său mandat, au diminuat chiar şi şansele lui Fuia în competiţia pentru consiliul judeţean, acesta axându-se, în principal, pe susţinerea candidaţilor proprii.
Peste toate aceste motive, nu putem să nu spunem că Dragu a avut o campanie haotică, fără niciun mesaj central pentru călărăşean, dezorganizarea şi haosul au fost la ordinea zilei în tabăra sa şi a avut o comunicare foarte proastă cu călărăşenii pe perioada campaniei. Mai mult marşurile iniţiate îţi dădeau senzaţia de cortegiu funerar, nu aveau viaţă, optimism, iar pancardele pe care era scris „Nicolae Dragu- Tată pentru toţi” îţi dădeau impresia că te afli la mitingurile de 23 August ce se făceau pe vremea de dinainte de '89. Dacă mai luăm în considerare şi vremea proastă din această campanie, am putea spune că Dumnezeu nu prea i-a fost alături. Ploile din ultimele zile de campanie, i-au luat cel puţin 5 procente lui Dragu. În cartierul Mircea Vodă, ca şi în altele din municipiu, oamenii nu puteau merge decât cu cizme. Aşa şi-au adus aminte de promisiunile făcute în 2008 că le asfaltează străzile. Ceea ce am scris aici, cu siguranţă va deranja, însă actorii implicaţi vor trebui să aibă curajul să-şi recunoască greşelile pentru a putea învăţa din ele. Altfel, sunt ca şi pierduţi. Nu mai au ce căuta în politică. Şi ar trebui să mai înveţe ceva: mizeriile nu-şi mai au loc în politică. Oamenii s-au săturat de circ şi scandal. Anul acesta am auzit pe goarne tot felul de mizerii…ba că unul nu are copiii, ba că altul şi-a părăsit familia. Aceste lucruri nu-şi mai au locul în politică, iar populaţia a sancţionat prin vot aceste mizerii care nu i-au influenţat, dimpotrivă i-a înverşunat.
Acestea ar fi numai câteva dintre motivele pentru care Nicolae Dragu a fost trimis acasă de călărăşeni. Vremea sa a trecut, trebuie să lase locul tinerilor, atât în consiliul local, cât şi în cel judeţean. Vom vedea dacă va înţelege acest lucru. 


There is no ads to display, Please add some

About The Author